Újabb pedofil tanár esete látott napvilágot, ezúttal egy 14 éves lány az áldozat

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanára tavaly megcsókolt és többször is fogdosott egy akkor 14 éves diáklányt – nyilatkozta az esetről a kislány édesanyja.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

 A nyilatkozó édesanya elmondta, a lányát érintő szexuális zaklatások már tavaly kezdődtek, ennek ellenére a pedofil tanár gondtalanul taníthatott tovább egészen két héttel ez előttig, mikor végre távozott az intézményből. Annak ellenére is hogy.  Az iskola két tanára már 2022 nyarán jelezte az igazgatónak, hogy probléma van a tanárral, fel is jelentették kollégájukat.

Egyszerűen értetlenül állunk az egész előtt. Hogyan engedheti meg magának egy vezetőség, hogy ha zaklatás gyanúja is felmerül, akkor ott hagynak egy tanárt a diákok között?

– tette fel a jogos kérdést a nő.

Kiderült, már az is fél éves küzdelem eredménye volt, hogy legalább a vizsgálat idejére eltávolítsák a tanárt az osztályból. Addigra a kislány magántanuló lett, majd végül ki is vették az iskolából.

Az anya szerint érthetetlen, hogy az iskolán belüli bántalmazásoknál miért nem tesznek semmit azok, akiknek a feladatuk lenne a gyerekek védelme.

A buszsofőröknek lett gyanús

Elbeszélések szerint a szóban forgó tanárt sok diák nem kedvelte, mert „túl közvetlen” kapcsolatra törekedett velük. Későbbi áldozata azonban tisztelte, és jól esett neki a fokozott figyelem – később kiderült, igencsak félreértette a tanár szándékait, melyek korántsem voltak olyan ártatlanok és önzetlenek, mint hitte.

Tavaly nyáron a diákok több kísérő tanárral részt vettek egy erdélyi kiránduláson, ahol az említett tanár viselkedése már a buszsofőröknek is gyanús volt, ezért arra kérték a többi pedagógust

fokozottan figyeljenek rá, mert valami nem stimmel vele.

Két oktató a kirándulást követően jelezte is a vezetőségnek, „gond van” az illetővel, és egy belső vizsgálat elrendelését szorgalmazták. Az iskola állítólag el is indította a vizsgálatot, ám – érthetetlen módon – sem a diákokat, sem a szülőket nem kérdezték ki. Így aztán aligha meglepő módon rövidesen arra a következtetésre jutottak, nincs semmi probléma a kollégával, nyugodtan taníthat tovább.

A bejelentést tevő két pedagógus azonban nem hagyta annyiban az ügyet. Tovább mentek a fenntartóhoz, ezután a rendőrséghez fordultak, feljelentést tettek az ügyben, majd felmondtak az iskolában.

Az iskolában fogdosta, csókolgatta a lányt

A feljelentés nyomán a rendőrség kihallgatta az érintett diákot, aki ezt követően ültette le a szüleit egy mélyenszántó beszélgetésre, ahol mindenről beszámolt nekik, mit művelt vele a tanára. Elmondta, hogy közte és a tanára között nem egészen olyan viszony volt, mint ami normálisnak mondható.

A tanár az iskolában fogdosta őt, a fenekéhez ért, és mindig nagyon közel állt hozzá, amikor beszélgettek. Aztán iskolán kívül többször megcsókolta, megölelte, és a közös osztálykiránduláson utalást tett arra, hogy a lány maradjon ott a szobájában. Azt is mondta neki, hogy őt nem érdekli a bíróság, mindent feladna érte.

Szeptemberben anya és lánya három órát töltöttek a rendőrségen, ahol a fiatal diák részletesen elmesélt mindent a rendőröknek is.

Amikor kiderült, hogy mindezek ellenére a perverz tanár szeptembertől tanítani fogja a lány osztályát, az édesanya kérvényezte, hogy gyermeke legyen magántanuló (ez azt jelentette, hogy csak az érintett tanár óráira nem járt be, de a dolgozatokat megírta). A család fél évig küzdött azért, hogy a tanárt eltávolítsák az osztályból. Egy idő után már annyira tarthatatlan volt a helyzet, hogy kiíratták gyermeküket az iskolából. Aztán két hete változás történt:

a tanárt felfüggesztették.

A lap által megkérdezett diák elárulta, két másik lány is váratlanul kiiratkozott az intézményből, de azt nem tudja, ez a szóban forgó tanár miatt történt-e?

Fenntartóváltás kellett?

A Ward Mária Gimnázium közben egy fenntartóváltáson megy át, a Congregatio Jesu szerzetesrendtől a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság veszi át az intézmény üzemeltetését. A Telex megkeresésére mindketten azt írták, „megrendülve állnak az események előtt”. Az iskola vezetésének álláspontja ismeretlen, hiszen sem a lap megkeresésére, sem a szülők leveleire nem voltak hajlandóak reagálni. Sőt, az igazgató olyan ügyesen titkolta el a tanár zaklatásait, hogy a diákok nagy része, de még a tanárok legalább fele sem tud róla.

Az édesanya szerint a tanár felfüggesztéséhez az kellett, hogy új fenntartója legyen az iskolának. Ő úgy véli, az iskola vezetése pontosan tudta, hogy lánya csak az érintett tanár óráira nem jár be.

A két pedagógusról, akik a szexuális zaklatás gyanúja miatt panaszt tettek kollégájuk ellen, az a hír járja, tagja az úgynevezett Őrangyal csoportnak, amely egy segítő szakemberekből álló pedagógusi csoport. Az iskola pedagógiai programja szerint az Őrangyal Mentálhigiénés Munkacsoport célja a tanulók és családjaik, illetve az iskola munkatársainak lelki, fizikai jólétének megóvása.

Megrázta a lányt a zaklatás

A zaklatott gyermek édesanyja azt mondta a lapnak, a pedofil tanárnak köszönhetően igen nehéz időszakon megy át a családjuk. Lányuk pszichésen labilis lett, és magát hibáztatta azért, mert a tanár fogdosta és megcsókolta őt. Azért nem mondta el korábban a szüleinek a zaklatást, mert félt, hogy csalódást okozna nekik, és megint vele lenne a baj.

Nekünk is nagyon nehéz volt, feltettük magunkban a kérdést, mit rontottuk el, vagy hogy lehetett volna másképp, és miért nem vettük észre. A lányomnak a történtek miatt pszichológushoz is kellet járnia

– tette hozzá.

A legrosszabb, hogy mivel – az igazgató jóvoltából – a tanár csendesen távozott, nagy valószínűséggel át fog menni egy másik iskolába, ahol semmit nem tudnak a múltjáról. Ez egyébként valós veszély, hiszen korábban Békés vármegyében bukott le egy pedofil tanár, akinek előző munkahelyéről szintén azért kellett távoznia, mert diákjait zaklatta szexuálisan. Mivel az iskola ott is a legnagyobb titokban járt el, így a pedofil tanár gond nélkül átmehetett egy másik iskolába tanítani.

A rendőrség szeméremsértés miatt nyomoz

 Megkeresték az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Válaszuk szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján szeméremsértés vétség gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben. Múlt hét hétfő estig gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A folyamatban lévő eljárás érdekében további információkat nem adtak.

Példamutató eljárás Floridában: Halálbüntetés járhat a pedofiloknak

Újabb pedfil botrány: 7 éves gyermeket zaklatott egy tanár

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)