Hatalmas öngólt lőttek a klímahisztizők: Elektromos autóversenyre mentek tüntetni

Ezúttal Berlinben okoztak botrányt a klímaaktivisták, de még csak nem is egy robbanómotoros autóversenyen, hanem a Formula-E futamán, amin csak elektromos járművek vesznek részt, és gyakorlatilag ugyanúgy “zöld” elképzelés szerint kerül megrendezésre. A tüntetők mégis ezt választották akciójuk helyszínéül, ami kis híján tragédiába torkollt.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Kaotikus pillanatokat okozott Berlinben, az egykori Tempelhof reptéren kialakított Formula–E-pályán néhány “klímavédelmi” aktivista. Hatan próbálták meg magukat az aszfalthoz rögzíteni, miközben a világbajnoki futam résztvevői már a rajtrácson álltak, és a piros lámpák kialvására vártak. Az ügy érdekessége, hogy a Formula–E a tisztán elektromos autóversenyzés zászlóshajója és úttörője, amely kiemelt szerepet játszik a civil elektromos autózást érintő fejlesztések tesztelésében és elérhetőbbé tételében. Ennek ellenére kerültek az akció célkeresztjébe…

“Egy idős asszony a tempelhofi bérlakásában egész télen fagyoskodik a következő villanyszámlától rettegve. Erre néhány méterrel odébb minden másodpercben az értékes energia tömkelege vész el ujjongás közepette. Lehet örülni annak, hogy itt e-autók száguldanak, de a matek akkor sem jön ki”

– idézte a Bild az abszurdnak titulált akció állítólagos indokát. A versenyzőket megdöbbentette az aktivisták akciója: egyik-másik pilóta életveszélyesnek, mi több, egyenesen öngyilkos elképzelésnek tartotta a történteket. A korábbi Formula–1-es versenyző, az FE jelenlegi idényében harmadik helyen álló Jean-Eric Vergne szerint ha az aktivisták csak pár pillanattal később másztak volna a pályára, elkerülhetetlen lett volna a katasztrófa.

“Érthetetlen, ami történt, hiszen egy elektromos versenysorozattal vagyunk itt!”

– tette hozzá bosszankodva.

“Ennél rosszabb helyet nem is választhattak volna az akciójuknak. Nevetséges, amit műveltek. Fogalmam sincs, hogy ezeknek az embereknek van-e halvány lila gőzük arról, mit is csinálunk itt, mi lenne a sorozat legfőbb célja”

– idézte a The Race Nico Müllert, az Abt Cupra versenyzőjét.

“Ugyanazért a célért küzdünk, nem? Nem igazán értem, mivel próbálkoztak épp nálunk… Nincs még egy kategória a motorsport világában, ahol értelmetlenebb lett volna ilyesmit művelni”

– fogalmazott 2020 bajnoka, Antonio Félix da Costa.

A berlini szélsőséges balos “klímavédők” autókat rongálnak meg – sokakat életveszélybe sodorva ezzel

Tovább tombol a klímakommunizmus: betiltanák a hústermelést a nyugati országokban

(Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)