Meghalt a Szeles Mónika teniszezőt hátbaszúró férfi

Meghalt a merénylő, aki még 1993-ban hátba szúrta az egyik legsikeresebb magyar teniszezőt, Szeles Mónikát a hamburgi tornán.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

68 éves korában meghalt Günter Parche, aki 1993. április 30-án a hamburgi tenisztornán hátba szúrta Szeles Mónikát, írja a 24.hu. A Stuttgarter Zeitung szerint a férfi még tavaly augusztusban halt meg egy nordhauseni idősotthonban, de a hírt csak most közölte a sajtó.

Az akkori világelső Szeles Mónika a hamburgi verseny negyeddöntőjében a svájci Manuela Maleeva ellen játszott. 4:3-ra vezetett az újvidéki teniszező, amikor a pihenő alatt éles fájdalmat érzett a hátában. Parche egy csontozó késsel szúrta meg, a penge majdnem négy centi mélyre hatolt a lapockái között.

“Abban a szempillantásban hátranéztem, s egy baseballsapkában álló embert láttam, aki két kézzel fog egy kést, s arra készül, hogy még egyszer megszúrjon. Az arca vörös volt” – idézte a Szabad Magyar Szó a teniszezőt.

Günter Parche azzal indokolta tettét, hogy Steffi Grafnak szurkolt, és szerette volna elérni, hogy Szeles Mónika hosszú időre kiessen.

A férfi mindössze hat hónapot töltött börtönben, a bíróság később megállapította, hogy mentálisan nem beszámítható, így két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Szeles két évet hagyott ki a támadás miatt, depresszióval, pánikrohamokkal és ételfüggőséggel küzdött. 1995-ben tért vissza a versenyzéshez, de korábbi eredményeit már nem tudta megismételni.

Már a táblák is arabul vannak Németországban

Hiába utasítják el a migránsokat, mégsem tudják őket hazatelepíteni Németországból

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)