Példamutató eljárás Floridában: Halálbüntetés járhat a pedofiloknak

Az utóbbi időben megdöbbentően sok, pedofilok által elkövetett erőszak került napvilágra mind külföldön, mind hazánkban. A Planned Parenthood volt kommunikációs igazgatójáról kiderült, hogy pedofil, az USA-ban letartóztattak egy csecsemőket molesztáló transzneműt, nemrég vádat emeltek a középiskola előtt maszturbáló győri pedofil ellen, valamint a csecsemők és négy éves kisgyerekek ellen elkövetett brutális erőszakról videókat tároló és megosztó magyar elmebeteg ellen is. Határozott lépést azonban szinte egyik államban sem láttunk, mellyel hatásosan meg tudnák fékezni a gyermekeket erőszakolókat. Ezzel szemben Florida felmutatta a követendő példát.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A nemrég elfogadott jogszabállyal Florida nagy lépést tett előre a pedofília elleni küzdelemben. A törvényhozók ugyanis olyan törvényt fogadtak el, amely

lehetővé teszi a halálbüntetést az elítélt pedofilok számára, még akkor is, ha az esküdtszék nem ért egyet a bíróság döntésével.

Ez jelentős változást jelent a büntetőjogban. A törvény értelmében az elítélt erőszaktevőket, akiknek az áldozatai 12 év alatti gyermekek, halálra lehet ítélni, akár az esküdtszék egyhangú döntése nélkül is. A törvényjavaslat hatályon kívül helyezi azt a 2017-es törvényt, amely a halálbüntetés végrehajtásához az esküdtszék egyhangúságát írta elő.

DeSantis kormányzó többször kifejezte, hogy támogatja a halálbüntetés végrehajtásának megkönnyítését, és várhatóan támogatni fogja a törvényjavaslatot. A kormányzó azt állította, hogy motiválta őt Nikolas Cruz esete, aki 2018-ban 17 embert gyilkolt meg, de elkerülte a halálbüntetést, miután az esküdtszék nem tudott egyhangú ítéletet hozni.

“Sajnálom, de ha valaki hidegvérrel meggyilkol 17 embert, az egyetlen megfelelő büntetés a halálbüntetés”

– mondta DeSantis.

A törvény támogatói úgy vélik, hogy ez szükséges lépés a potenciális elkövetők elrettentése, valamint az áldozatok számára az igazságszolgáltatás és a jóvátétel érdekében. Azzal érvelnek, hogy ez egy módja a társadalom legsebezhetőbb tagjainak védelmének, és az országban széles körben elterjedt pedofília elleni küzdelemhez elengedhetetlen.

Mindeközben más amerikai államokban pontosan ellentétes folyamatok indultak meg a pedofilok büntetését illetően. Kaliforniában például több ezer elítélt pedofil szabadult a börtönből, miután kevesebb mint egy évet töltött a büntetés-végrehajtási intézetekben.

“A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a pedofilok nem javulnak meg. Kijönnek, és újra elkövetőkké válnak”

– mondta Samuel Dordulian volt Los Angeles-i szexuális bűncselekményekkel foglalkozó ügyész.

Visszaszorítanák az LMBTQP-lobbit a floridai iskolákban

Sikerült megvédenie magát a floridai boltosnak, a fegyverének köszönheti

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)