Visszaszorítanák az LMBTQP-lobbit a floridai iskolákban

Florida államban több normalitást támogató rendelet meghozásán is dolgoznak a politikusok. Ezek közé tartozik például a harmadik személyes névmás betiltása az iskolákban, az LMBTQP propagandakönyvek eltávolítása a gyermekkönyvtárak polcairól és a gender tanulmányok betiltása az állam egyetemein. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A magukat konzervatívnak valló képviselők és szenátorok célja, hogy Ron DeSantis kormányzónak újabb győzelmeket szállítsanak, amelyeket aztán a 2024-es elnökválasztáson való induláshoz is felmutathat – számol be a Politico.

“Akár az oktatásról, akár az egészségügyről van szó, elfogadhatatlan a szülőket a sötétben tartani. Iskoláinknak arra kellene tanítaniuk a diákokat, hogy tiszteljék a szüleiket és engedelmeskedjenek nekik, nem pedig arra, hogy fontos információt rejtsenek el előlük.”

– mondta Kathleen Passidomo, az állami szenátus republikánus elnöke.

Idén azonban még nagyobb a nyomás, mivel DeSantis felkészül a 2024-es valószínű elnökjelöltségre, amelyet várhatóan késő tavasszal jelent be, miután a floridai törvényhozók befejezik a törvényhozási ülésszakot. A GOP-kormányzó az oktatást a napirendje fontos részévé tette, és fogadkozik, hogy ezt folytatni fogja, miközben Floridában és az országban turnézik.

“Az Önök adóforintjaiból támogatott közintézmények azt a célt kellene szolgálniuk, amit a közvélemény a legjobb érdeknek tart? Vagy csináljanak, amit akarnak, és erőltessék a saját politikai napirendjüket, függetlenül a választásoktól és attól, hogy mi történik?”

– mondta DeSantis a múlt héten egy Miamiban tartott könyvbemutatón.

“Úgy gondoljuk, hogy egy demokratikus társadalomban az adóforintokból finanszírozott kormányzati intézményeken számon kell kérni a teljesítményüket, és azt a célt kell szolgálniuk, amelyet mi, választók és választott tisztségviselők tűztünk ki számukra.”

A javasolt új jogszabályokat nem meglepő módon máris erőteljesen kritizálják az LMBTQP érdekvédelmi csoportok.

“DeSantis kormányzó és az őt követő törvényhozók elszántak a nyelv, a tanterv és a kultúra rendőri léptékű ellenőrzése iránt. Egy szabad államban nem tiltanak be könyveket és embereket”

– nyilatkozta Jon Harris Maurer, az Equality Florida közpolitikáért felelős igazgatója közleményében.

A tavaszi ülésszak előtt egyik elképzelés a 2022-ben elfogadott, a kritikusai által “Ne mondd, hogy meleg” néven emlegetett szülői jogokról szóló törvény kiegészítése. Repbulikánus törvényhozók egy csoportja nemrég egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be mind a képviselőházban, mind a szenátusban, amely a harmadik személyes névmások használatát szabályozná a diákok és a tanárok körében egyaránt.

Az FL HB 1223 és FL SB 1320 néven futó törvényjavaslatok innentől kezdve eltörölnék azt a szabályt, hogy az iskolai alkalmazottak meg kelljen kérdezni a diákoktól a “preferált névmásukat ha az nem felel meg a nemüknek”. A két javaslat emellett betiltja a szexuális orientációról és a nemi identitásról szóló tanítást az iskolákban nyolcadik osztályig, ezzel próbálva megelőzni a gyermekek aberrálttá nevelését.

“Ez a jogszabály egy hazug erkölcsi pánikról szól, amelyet DeSantis kormányzó azért talált ki, hogy saját politikai karrierje érdekében démonizálja az LMBTQ+ embereket”

– mondta Maurer. A republikánusok állítása szerint a szülői jogokról szóló törvényre azért van szükség, hogy az állam legfiatalabb diákjai a szüleiktől tanuljanak a szexuális irányultságról és a nemi identitásról – és ne az iskolában.

“Azt akarjuk, hogy a szülők nagyobb felelősséget vállaljanak a gyermekeikért”

– mondta egy interjúban Ralph Massullo, a képviselőház oktatási bizottságának elnöke.

“És úgy gondoljuk, hogy az oktatási rendszerünknek nem szabad szexualizálnia a tizenéveseket.”

Egy másik elképzelés előírná, hogy a helyi iskolai tanácsok helyett ezentúl a floridai oktatási minisztérium hagyná jóvá a szexuális felvilágosító anyagokat.

A konzervatívok által felvetett javaslatok többsége valószínűleg az ellenzéki demokraták hangos ellenállásába ütközik majd. De a tavaly novemberi félidős választást követően ebben az ülésszakban a demokratáknak még kevesebb képviselete van a floridai törvényhozásban.

“Egyszerűen nem értem, hogy a politika miért nem a szükségből indul ki. Nem vagyok képes azonosítani ezeknek a törvényjavaslatoknak a szükségességét, vagy a problémákat, amelyeket megpróbálnak megoldani.”

– mondta egy interjúban Rosalind Osgood állami szenátor, egykori megyei iskolatanács-tag.

Florida felsőoktatási rendszerét is jelentős reformok várják, mivel az állam konzervatívjai a főiskolák és egyetemek “woke kultúrája” ellen küzdenek.

Az egyik javasolt csomag több, DeSantis által javasolt ötletet is valósággá formálna, például megtiltaná, hogy az egyetemek pénzt költsenek az LMBTQP népszerűsítő programokra, valamint az intézkedés megtiltaná a gender tanulmányokra irányuló szakok indítását. A kormányzó szerint így Florida megmenti az akadémiát önmagától.

“Itt az ideje, hogy felsőoktatási intézményeink tükrözzék az őket finanszírozó közösség értékeit”

– mondta DeSantis egy múlt keddi rendezvényen.

Ellopták tőlem az anyaság szépségét – egy fiatal lány meséli el, hogyan tette tönkre az életét az LMBTQP propaganda

Az LMBTQP-lobbi legújabb agymenése: már csecsemőkorban is lehet egy gyerek transzvesztita

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)