Lányoknak nevezte a lányiskola tanulóit, ezért kellett bocsánatot kérnie

Egy tanár miután “Jó reggelt lányok” köszönéssel üdvözölte a leányiskola tanulóit, kénytelen volt elnézést kérni a diákoktól, ugyanis azok demonstrálni kezdtek, hiszen nem mindenki tartja magát lánynak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Girls’ Day School Trust egyik lányiskolájának tanára úgy köszönt a 11 éves tanulóinak, hogy “Jó reggelt lányok”, amivel annyira megsértette őket, hogy később kénytelen volt bocsánatot kérni tőlük – írja a Daily Mail.

Az iskolás lányok bepanaszolták a filozófia-hitoktató tanárt, mert szerintük “itt nem mindenki azonosítja magát nőként”. A tanár először nem akart bocsánatot kérni, így a diákok ebédidőben tüntetést szerveztek ellene, amelyen “A transz élete is számít”-plakáttal demonstráltak.

A vezetőség fegyelmi eljárást indított a tanár ellen, kötelezték, hogy kérjen elnézést, amit a tanár végül megtett, de hozzátette, hogy elég megalázó és kínos volt számára az egész.

A beszámoló szerint már 2021 májusában jelezte néhány diák, hogy nem tetszik neki a “Jó napot lányok!”-köszöntés, de a történések azután gyorsultak fel, hogy a hatodikosoknak a “sokszínűség és befogadás” jegyében előadást tartott néhány idősebb diák, akik bemutattak egy videót, amely a nemi identitásról és szexről szólt.

Bár a tanárt nem rúgták ki, de nem is hosszabbították meg a lejáró szerződését.

A Girls’ Day School Trust egy 25 iskolából és akadémiából álló csoport, az érintett iskolában évi 20 ezer font (kb. 8,6 millió forint) a tandíj.

Németország cenzúrázza az “anya” szót

“Minél hamarabb bevezetjük az azonosneműek házasságát” – Észtország is többletjogokat biztosítana az LMBTQP személyeknek

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)