Németország cenzúrázza az “anya” szót

Németország úgy tűnik teljesen elveszett: a német közszolgálati média cenzúrázza az “anya” szót, és helyette a “szülést végző személyt” használja majd, mivel az gendersemleges.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A német közszolgálati ARD Tagesschau hírportálja a Szövetségi Családügyi Minisztérium egyik törvénytervezetéről szóló beszámolójában az anya szó helyett a “szülést végző személy” (németül entbindende Person) kifejezést használta. Miután több kritika és negatív visszajelzés érkezett a csatorna felé, utólag korrigálták a beszámolót, és azzal indokolták a furcsa szóhasználatot, hogy nem akartak senkit diszkriminálni.

A Bild napilap kérdésére, hogy kit diszkriminálna az “anya” szó, már nem érkezett válasz.

A Szövetségi Családügyi Minisztérium törvénytervezetében egyébként arról volt szó, hogy a  a gyermek születése után nemcsak az anyát, hanem partnerét is rendkívüli szabadság illeti meg a jövőben.

Markus Söder a CSU bajor miniszterelnöke “woke-őrület”-nek nevezte az esetet, és nehezményezte, hogy az embereknek “ilyen ostobaságokért” kell fizetniük. Németországban ugyanis kötelező műsorszolgáltatási díjat fizetni a közszolgálati adókért.

Kristina Schröder CDU-s politikus, korábbi szövetségi családügyi miniszter szerint a közszolgálati média “meghajolt a radikális transzaktivisták egy kis csoportjának nyelvi dogmái előtt”. Hozzátette, ez a szóhasználat elfogadható egy queer-feminista aktivista csoportban, de az állami médiában nem.

Ursula von der Leyen COM-elnök is megszólalt az ügyben. Szerinte “az anyák mindig anyák maradnak, ezen a címen nem lehet javítani”.

Egy erős családban nincsenek homoszexuálisok – LMBTQP ellenes alkotmánymódosításra készülnek Törökországban

Már a táblák is arabul vannak Németországban

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)