Kirill pátriárka: Az Orosz Ortodox Egyház szembeszáll a globális új pogánysággal

Kirill orosz pátriárka a Megváltó Krisztus-székesegyházban bemutatott húsvéti liturgiát követő beszédében kijelentette, hogy Oroszország és az Orosz Ortodox Egyház szembe fog szállni a globális új pogánysággal.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Ma globális léptékben alakul ki egy új pogányság, amely emberi származékok imádatán alapul – a haladás, a tudomány, a technológia imádatán. Nem az egyik, a másik és a harmadik dolog tiszteletéről beszélek, hanem az istenítésükről (…) Mi legyen az Orosz Ortodox Egyház válasza, és Oroszország válasza? Az, amit már most is adunk: nem értünk egyet az emberi civilizációnak ezzel az irányával!” – mondta a pátriárka.

Hozzátette, hogy Oroszországnak minden joga megvan az egyet nem értéshez, mert, mint mondta,

“abban az országban éltünk, amely a történelemben elsőként deklarálta, hogy az ateizmus az ideológiája… és tudjuk, mi lett a vége”.

Putyin elnök az orosz lakossághoz intézett húsvéti üzenetében méltatta az Orosz Ortodox Egyháznak és más keresztény felekezeteknek a történelmi és kulturális örökség megőrzése, a kulcsfontosságú társadalmi problémák megoldása, a család intézményének megerősítése, a fiatalok nevelése, a vallások és nemzetek közötti kapcsolatok harmonizálása érdekében tett erőfeszítéseit.

“Az egyház mindig is együtt élt a néppel, osztozott vele örömben-nehézségben. És ma, a súlyos kihívások körülményei között aktívan részt vesz az irgalmasság és a szeretet ügyeiben, segít az embereknek abban, hogy szilárd lelki alapokra találjanak”

– írta Putyin.

Erősödő vallásüldözés Ukrajnában – Végleg leszámolnának a hagyományhű ortodoxokkal?

Putyinék fegyverszünetet ajánlottak az ortodox karácsony idejére, Zelenszkijék nem fogadják el

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)