Csak egy verseny erejéig lett transz, hogy bemutassa a lobbi agyament voltát

Egy kanadai férfi erőemelő edző a hétvégén megdöntötte az albertai női fekvenyomás rekordját, ezzel tiltakozva az elnöki szervezet  transzneműek befogadására vonatkozó rendkívül engedékeny politikája ellen.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Avi Silverberg, aki egy teljesen normális férfinak vallja magát, a 84+ kg-os kategóriában vett részt a Kanadai Erőemelő Szövetség (CPU) “Heroes Classic” versenyén.

Silverberg legyőzte a transzneműként azonosított férfi versenyzőt, Anne Andres-t, aki a nézőtérről figyelte őt.

A CPU körülbelül öt éve nem frissítette a nemek közötti versenyzésre vonatkozó szabályokat, mondta April Hutchinson, Ontarioban élő női erőemelő a National Review-nak. A férfiaknak csak nőnek kell vallaniuk magukat ahhoz, hogy csatlakozhassanak a női divízióhoz, és a részvétel előfeltételeként nem kell elnyomniuk a tesztoszteronszintjüket.

Számos nemzeti és nemzetközi irányító testület más magas teljesítményű és hiánypótló sportágakban megköveteli a férfi versenyzőktől, hogy a tesztoszteronszintjüket egy meghatározott határon belül tartsák, és hogy több éve transzneműnek vallják magukat ahhoz, hogy nőkkel versenyezhessenek. A CPU azonban csak azt követeli meg, hogy az emelők mutassák be az útlevelet, amelyben szerepel a nem, amellyel szemben versenyezni kívánnak.

Hutchinsonnak a februári vancouveri nemzeti versenyen kellett volna megmérkőznie Andres-szel – ugyanazzal a transzneműnek valló férfival, akit Silverberg most legyőzött – a súlycsoportjában, de tiltakozásul visszautasította a versenyt, miután látta Andres viselkedését a versenyen.

Mióta 2019-ben elkezdte a női erőemelést, Andres gyorsan felemelkedett a ranglétrán, bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, és megszerezte az Alberta 84 kg feletti fekvenyomás rekordját, mielőtt Silverberg elragadta tőle.

A nyugat-kanadai erőemelő és fekvenyomó bajnokságon tavaly szeptemberben Andres 270 fontot nyomott padon, több nőt is legyőzve a női nyers 185+ nyílt versenyen.

Hutchinson és kanadai női erőemelőtársa, Kristine Bayntun, aki évekkel ezelőtt, élete első versenyén elvesztette az első helyért járó trófeát Andres ellen, felháborodtak azon az arrogancián, amelyet Andres tanúsított, miközben egyértelmű fizikai előnyét élvezte a mezőnnyel szemben.

“Miért olyan rossz a női fekvenyomás? Úgy értem, nem hozzám képest, mindannyian tudjuk, hogy én egy transzvesztita szörnyszülött vagyok, szóval ez nem számít. És nem, nem Mackenzie Lee-ről beszélünk, neki kis T-Rex karjai vannak, és úgy 400 kiló mellkasi izom látszólag”

– mondta Andres egy novemberi Instagram-videóban.

Ismét botrányt okoznak a transznemű sportolók, a biológiai nőknek nincs esélyük ellenük

Betelt a pohár a női sportolóknál: beperelték az államot “transznemű” versenytársaik miatt

(National Review nyomán Szent Korona Rádió)