Ismét botrányt okoznak a transznemű sportolók, a biológiai nőknek nincs esélyük ellenük

Semmi sem lehetetlen az LMBTQP-lobbi által támogatott transznemű sportolóknak! Egy férfi, aki most már nőként azonosítja magát, csak idén eddig négy különböző női futóversenyt nyert, miután tavaly megdöntötte a női 5000 méteres rekordot.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az 50 éves kanadai Tiffany Newell 2017-ben lett nő, és 2020-ban kezdett el női sportágban versenyezni, miután állítása szerint megfelelt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség tesztoszteronszintre vonatkozó irányelveinek.

Newell január 8-án a Winter Mini Meet-en a 45-49 éves nők 3000 méteres versenyében első helyet szerzett, majd néhány nappal később a 45-49 éves nők 5000 méteres versenyében is első lett. Február 5-én Newell megismételte ezt a teljesítményt, és megnyerte a 45-49 éves nők számára rendezett 1500 méteres versenyt. Miután betöltötte az 50. életévét, az atlétafebruár 23. és február 26. között Torontóban az 50-54 éves nőknek szóló 1500 méteres versenyen is első lett.

A női versenyek védelmét követelő International Consortium on Women’s Sport (Nemzetközi Női Sportkonzorcium) a hírre reagálva közölte, hogy ez a nemi diszkrimináció kirívó példája.

Egy korábbi interjúban a sportoló a kizárólag transznemű versenyzők számára létrehozott kategória létrehozása ellen érvelt.

„A irányelvnek van értelme a nem bináris sportolók számára, de én nem érzem magam kényelmesen, ha férfiak ellen versenyzek” – mondta Newell.

Azt állította, hogy ő nő és nők vagy más transznemű nők ellen versenyezve érzi a legjobban magát.

A transz aktivisták tiltakozása ellenére a tanulmányok következetesen megerősítették, hogy a transz identitású férfi sportolóknak jelentős előnyük van a női versenytársaikkal szemben, még a hormonterápia megkezdése után is.

British Journal of Sports Medicine című szaklapban közzétett kutatás megállapította, hogy a hormonkezelés megkezdése előtt a transz nők átlagosan 31%-kal több fekvőtámaszt és 15%-kal több felülést végeztek egy perc alatt, mint a 30 évnél fiatalabb, a légierőnél szolgáló biológiai nők a légierőnél és 21%-kal gyorsabban futottak le 1,5 mérföldet (2,4 km).

Nem csak egyéni sportágakban nézik rossz szemmel a transznemű sportolókat.

Az Egyesült Államokbeli Vermont államban egy iskolai lány kosárlabdacsapat visszalépett az állami bajnokságban, miután kiderült, hogy az egyik ellenfél keretében egy biológiai fiú pattogtatja a labdát, aki ráadásul dominálja is a játékot.

„Úgy véljük, ha az ellefél csapatában egy biológiai fiú játszik, az veszélyezteti a játék tisztaságát és játékosaink biztonságát. Az, hogy biológiai férfiakat engedünk részt venni a női sportban, rossz precedenst teremt a női sportok jövőjére nézve általában véve” – mondta Vicky Fogg, a Mid Vermont Christian School igazgatója.

Már a “transznemű” orvosnak is sok a spanyol “nemváltó” törvény

Katalóniában az új törvény értelmében kötelező lenne a munkahelyeknek “transzokat” alkalmazni

(Origo.hu nyomán Szent Korona Rádió)