Erdogan együttműködésre buzdítja a muszlim országokat az izraeli agresszió és a Szentkönyv égetések ellen

Az iszlám világnak egységesen kell fellépnie Izrael agressziója ellen – fejezte ki támogatását Erdogan Palesztina felé, Irán elnökének.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Erdogan és Ebrahim Raisi telefonon tárgyaltak még pénteken, és megvitatták a Törökország és Irán közötti kapcsolatokat és a regionális kérdéseket, beleértve a jeruzsálemi Al-Aksza mecset elleni izraeli támadásokat – áll a Török Kommunikációs Igazgatóság közleményében.

Erdogan hangsúlyozta, hogy a józan észnek érvényesülnie kell az óriási erőszak megelőzése érdekében, emellett kijelentette, hogy hasznos lenne olyan lépéseket tenni, amelyek mindkét felet a józanság felé tereli.

A török elnök arra kérte Raisit, hogy közösen folytassák erőfeszítéseiket a nemzetközi platformokon, különösen az Iszlám Együttműködési Szervezetben (OIC) és az ENSZ-ben a szent helyek státuszának megőrzése érdekében. Erdogan kijelentette, hogy fontos az egység demonstrálása, különösen az olyan közelmúltbeli cselekmények fényében, mint például az európai városokban elkövetett Szent Korán égetések.

Erdogan pénteki kijelentései a térségben uralkodó nagy feszültség közepette hangzottak el, mivel a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetet három egymást követő éjszakán át agresszív izraeli támadások érték. Az izraeli erők brutálisan behatoltak a szent helyre, és erőszakkal kiutasították majd megtámadták a palesztin híveket, akik Ramadán Szent hónapja alkalmából éppen bent imádkoztak.

Csütörtök este újabb agressziót mutatott be Izrael, miszerint a megszálló harci gépek légicsapássorozatot indítottak több célpontra az ostromlott Gázai övezetben, anyagi károkat és tüzet okozva. Az izraeli hadsereg libanoni célpontokra is csapást mért néhány órával Gáza elleni támadás után. Ezek a brutális pusztítások valószínűleg aljas bosszúnak tudhatóak be, amiért az Al-Aksza mecset megtámadása után válaszul Dél-Libanonból rakétákat indítottak Észak-Izrael területére.

Erdogan szerdán elítélte Izrael Al-Aksza mecset elleni brutális támadását, és az ilyen cselekményeket „vörös vonalnak” nevezte Törökország számára.

„Hazám és népem nevében is elítélek minden megvetendő cselekményt, amit a muszlimok első számú kiblája ellen követnek el és felszólítok mindenkit ezeknek a támadásoknak a mielőbbi leállítására” – mondta.

A jordániai király szerint “kötelességünk elrettenteni az izraeli eszkalációt” Jeruzsálemben

Egyre agresszívabb az új izraeli kormány

(Quds News Network – Szent Korona Rádió)