A ukrán propagandista szervezetek is felszólaltak a magyar gyermekvédelmi törvény ellen

Ukrán LMBTQP-lobbista szervezetek közleményben kérték az Európai Bizottságot, hogy gyorsítsa fel a magyarországi gyermekvédelmi törvény kapcsán megindított eljárást. Az ukránok szerint a magyar törvény a “Kreml ideológiáját és játékszabályait terjeszti az Unióban”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Európai Parlament, illetve az Unió kilenc tagállama mellett Ukrajna is támogatja a magyar gyermekvédelmi törvény ellen indított eljárást. A Humenonline.hu cikke szerint tizenkét ukrán propagandista szervezet is közleményt adott ki, amelyben a többi európai országot is arra buzdítják, hogy álljanak ki a bírósági eljárás mellett és a “Kreml-inspirálta” magyar törvény ellen. Véleményük szerint az Európai Bizottság által indított per lehetőség a tagállamoknak arra, hogy megállítsák a Kreml ideológiájának és játékszabályainak terjedését az Unión belül.

“Ukrán civil szervezetekként felszólítjuk az Euró­pai Unió tagállamait, hogy avatkozzanak be az Európai Bizottság által az orosz propagandaellenes törvény magyar változata ellen indított perbe. A törvény azt a pusztító és gyilkos ideo­lógiát terjeszti, amelyet a Kreml évtizedek óta hirdet”

– idézte a közleményt a Magyar Nemzet. A lobbista szervezetek úgy látják, hogy e veszélyes ideológiák első magvait az Európai Unión belül is elhintik.

“Orbán Viktor kormánya 2021-ben bevezette a propagandaellenes törvény saját változatát. Azóta Orbán az LMBTIQ+ személyeket összemossa a pedofilokkal, és a Kreml játékszabályait alkalmazza, hogy cenzúrázza az ország szexuális és nemi kisebbségeit”

– szögezik le.

Az ukrajnai szerveztek mellett a hazai LMBTQP-lobbista szervezetek is az uniós tagállamok csatlakozását sürgetik, a nemzetközi összefogáshoz pedig a Forbidden Colours oldalán indított petícióval toborozzák az országokat. A petíciót az európai szervezet mellett a Háttér Társaság, a Budapest ­Pride és a Reclaim Europe jegyzi. A tagállamok március 27-ig csatlakozhatnak az Európai Unió Bírósága előtti perhez.

Eddig Belgium, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Írország, Ausztria, Málta, Dánia és Spanyolország, valamint az Európai Parlament tette meg ezt. Utóbbira a Budapest Pride szerint még sosem volt példa. Hidvéghi Balázs szerint a “marxista, gendermániás képviselők elérték, hogy az Európai Parlament intézményi szinten csatlakozzon ahhoz a perhez, amit még az Európai Bizottság indított a gyermekvédelmi törvény ­miatt”. A Fidesz európai parlamenti képviselője ugyanakkor rámutatott:

“Érdekes módon a brüsszeli korrup­ciós ügy feltárásába nem fektetnek ennyi energiát, abban inkább a szemérmes hallgatás a jellemző. Ide jutott mára a brüsszeli intézményrendszer”

– hangsúlyozta. Az Európai Parlament közbelépése egyébként azt követően történt, hogy Cseh Katalin szintén a magyar gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedett a testületben. A momentumos EP-képviselő március 14-én közös fényképezkedésre hívta azokat a baloldali képviselőket, akik szintén ellenzik a magyarországi gyermekvédelmi törvényt. Az Origó birtokába jutott levél szerint – ami Kim Van Sparrentak, Marc Angel, Maria ­Walsh, ­Pierre Karleskind és Malin Björk nevére szólt – a momentumos képviselő segítséget nyújtott ahhoz, hogy az európai parlamenti képviselők a többi tagállamot is csatlakozásra szólíthassák fel a magyar gyermekvédelmi törvény elleni fellépésre.

Túl gyenge a gyermekvédelmi törvény – nem sikerül gátat szabni az LMBTQP propagandának

Már meg sem lepődünk… Most sem alkalmazható a gyermekvédelmi törvény a Netflix ellen

(Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)