Mentett, védett madarakat tépett szét a kóbor kutya

Tragikus eseményről adott hírt a pócsmegyeri Sólyom Vadmentő Egyesület. Az önerőből vadállatok mentésével foglalkozó családi kezdeményezés menhelyére március 18-án hajnalban egy kutya tört be, széttépve a kerítést – számolt be a Zöld Ellenállás. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az állatmentéssel foglalkozó pár a mentett őzük kétségbeesett sírására riadt fel. Amikor a sérült madarak röpdéjébe szaladtak, akkor észlelték, hogy egy közepes méretű fekete kutya éppen széttépte az áramütés miatt tartósan sérült vörös vércsét, Ricsit. Erna, a mentett vándorsólyom a földön fekve éppen az utolsókat csapkodta szárnyaival, majd pár perc múlva elpusztult. Kele, a fészkét építő, sérült fehér gólya összerágott teteme a bokor alatt hevert. Egyedül a mentett őz, Bandika élte túl a támadást, de a füléből és a nyakából dőlt a vér.
A kutya elszökött a helyszínről. Az állatmentők feljelentést tettek.

A tragikus eset, melyben két fokozottan védett és egy védett madár pusztult el, heves indulatokat váltott ki a közösségi médiában. Újra megmutatták foguk fehérjét az irreálisan elfogult kutyabarátok, akik támadni kezdték a vadállatok mentésével foglalkozó párt, már-már őket téve felelőssé az esetért.

Hány ilyen esetnek kell történnie ahhoz, hogy a belvárosi “állatbarátok” szeméről felszálljon a szentimentalitás ködje és komolyan vegyék a felelős állattartást? Ideje szembenézni a ténnyel, hogy a felelőtlenül tartott házi macskák és kutyák ösztöneikből adódóan nem viselkednek másként a természetben, mint őseik. Most védett madarak, januárban a somoskői vadaspark 30 muflonja esett áldozatul az elszabadult kutyáknak. Muszáj megvárni, hogy emberi áldozata legyen ennek a jelenségnek

A kialakult helyzetért sajnos nagy felelősség terheli az önjelölt és szervezetbe tömörült állatvédőket is, akik olyan közhangulatot teremtettek sokszor túlzó akcióikkal, hogy sem az önkormányzatok, sem a vadásztársaságok nem mernek intézkedni a kóbor ebekkel kapcsolatban.

Ezeket a madárdalokat hallhatod kora tavasz idején (Hangfelvételek)

Miért van annyi középszerűség a világon?

(Zöld Ellenállás – Szent Korona Rádió)