Putyin: Sikeres az orosz–szíriai összefogás a terrorizmus elleni harcban

Oroszország és Szíria közös erőfeszítéseinek köszönhetően jelentős előrelépés történt a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben. Putyin szerint az elért eredmények lehetőséget biztosítanak a társadalmi-gazdasági és belpolitikai helyzet stabilizálására Szíriában.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Kremlben fogadta szíriai hivatali partnerét, Bassár el-Aszadot.

Együttérzését fejezte ki a közel-keleti országban bekövetkezett földrengés miatt, és kitérve arra, hogy az orosz hadsereg és katasztrófavédelem részt vállal a következmények felszámolásában, további orosz támogatást ígért.

Aszad elnök kifejezte háláját a természeti csapás nyomán Moszkvától kapott segítségért, amelynek köszönhetően sikerült jelentősen csökkenteni az áldozatok számát és az elszenvedett veszteségeket. Azt hangoztatta emellett, hogy a jelenlegi látogatása az orosz–szíriai kapcsolatok új szakasza előtt nyitja meg az utat. Damaszkusz támogatásáról biztosította Moszkvát a hagyományosan a Nyugat támogatását élvező ukrán soviniszták  elleni küzdelemben.

Putyin és Aszad legutóbb 2021 szeptemberében találkozott, akkor is az orosz fővárosban.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a tárcavezető, Szergej Sojgu a kétoldalú katonai, haditechnikai és terrorelhárítási együttműködésről tárgyalt szíriai hivatali partnerével, Ali Mahmúd Abbászszal Moszkvában.

A Szíria elleni szankciók feloldását követelik a keresztény egyházi vezetők

Kína követeli az amerikai csapatok kivonását Szíriából

(Magyarhirlap.hu nyomán Szent Korona Rádió)