Kína követeli az amerikai csapatok kivonását Szíriából

A Kínai Népköztársaság külügyminisztériumának szóvivője, Mao Ning egy múlt héten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kínai kormány felszólítja az Egyesült Államokat, hogy azonnal vonja ki csapatait Szíriából és fejezze be az ország ásványkincseinek illegális kitermelését.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

,,Felszólítjuk az Egyesült Államokat, hogy tartsa tiszteletben más államok szuverenitását, függetlenségét és területi egységét. Továbbá azonnal vessen véget az illegális katonai jelenlétnek Szíriában.,,

A külügyi szóvivő elmondta, hogy az Egyesült Államok a szíriai konfliktust kihasználva küldött csapatokat az országba majd pedig illegális katonai bázisokat hozott ott létre.

Az amerikai megszállásnak pedig nagyon sok civil esett áldozatul, hiszen az amerikai katonák és az általuk támogatott kurd milicisták is több száz szíriai civilt gyilkoltak meg az utóbbi években.

Szíriával kapcsolatban bár igazuk van, a szuverenitásról és függetlenségről tett kijelentéseik ugyanazt a kettősmércét idézik amit Amerika is követ, hiszen Kína megszállva és terrorban tartja például mind Ujgurisztánt, mind Tibetet.

A Szíria elleni szankciók feloldását követelik a keresztény egyházi vezetők

(Orientista.hu nyomán Szent Korona Rádió)