Börtönbe kerülhet a Szűz Mária képet taposó metálénekes

Két évet kaphat annak a death metal együttesnek a frontembere, aki jó mókának találta kiposztolni, hogy egy Szűz Mária képet tapos össze.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Lassan négy éve húzódik a lengyel death metal együttes, a Behemoth frontemberének büntetőügye Lengyelországban: Adam “Nergal” Darskit azért perelte az Ordo Iuris nevű szervezet még 2019-ben, mert a közösségi oldalán közzétett egy képet, amelyen az volt látható, hogy Nergal rálépett egy Szűz Máriát ábrázoló képre – írja a Rockbook.

Az ügyben első fokon csaknem másfél millió forintnyi pénzbüntetést ítéltek meg, de később végül mégis elengedték a büntetést, mivel a bíró közölte: az csak Nergal saját közösségi oldalain volt látható, ahol viszont külön felirat figyelmeztet mindenkit, hogy sértheti a látogatók vallási vagy más meggyőződését.

Az ügy azonban most újabb fordulatot vett, mert a politikus fellebbezett a döntés ellen, aminek helyt adtak, így hamarosan újabb tárgyalást tűznek ki, és ha a frontembert bűnösnek találják, akár két év börtönbüntetést is kaphat.

Vallást gyaláz Varsóban az LMBTQP-lobbi

Az EU megbüntette Franciaországot, mert az elítélt egy vallásgyalázó feministát

(Hvg.hu nyomán Szent Korona Rádió)