Az EU megbüntette Franciaországot, mert az elítélt egy vallásgyalázó feministát

Amikor az LMBTQP-lobbistákról, feministákról, “zöld” aktivistákról van szó, érvényes a “szabad véleménynyilvánítás”, bármennyire vallásgyalázó, gyűlöletkeltő vagy éppen botrányos az adott tüntetés – szemben a normalitáspártiak rendezvényeivel, amikre szinte rögtön gyűlöletkeltést kiáltanak. Most egy közel 10 évvel ezelőtti eset miatt marasztalják el Franciaországot, habár az állam nem követett el túlkapást.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden elmarasztalta Franciaországot, amiért egy francia bíróság 2013-ban egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Femen nemzetközi feminista civil szervezet egyik volt aktivistáját egy templomban elkövetett vallásgyalázó, provokatív és erkölcstelen cselekedetért, ugyanis a némber egy templomi oltárra borulva állati belsőségekkel szimulált abortuszt. Strasbourgban biztosan jobban tudják, ezért egy hónap felfüggesztett egyenesen skandalum…

Eloise Bouton a párizsi Madeleine-templomban fedetlen felsőtesttel és testét jelszavakkal borítva mutatkozott az oltár előtt. Az aktivista egy performansz keretében állati belsőségeket felhasználva abortuszt imitált, ezzel ellenezve a katolikus egyház álláspontját a magzatgyilkosságokkal kapcsolatban. “Műsorát” az egyházi szertartáson kívül adta elő, a templom plébánosa távozásra szólította fel. A történteket a média is közvetítette tucatnyi újságíró jelentétében. A plébános feljelentést tett, és ennek következtében a nőt egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amit magasabb fokon is megerősítettek – egyébként az elkövető esetében még ez az ítélet is kevés tekintettel arra, hogy mit tett.

Ítéletében az EJEB emlékeztetett: a politikai vitához kapcsolódóan kiszabott börtönbüntetés csak kivételes körülmények, gyűlöletbeszéd vagy erőszakra való felbujtás esetében nem egyeztethető össze a véleménynyilvánítás szabadságával.

“Jelen esetben a felperes cselekedetének – amelynél nem állapítottak meg sértő vagy gyűlöletkeltő magatartást – egyetlen célja az volt, hogy hozzájáruljon a nők jogairól szóló nyilvános vitához”

– ítélte meg a bíróság. Megjegyezték továbbá, hogy “a francia igazságszolgáltatás csak azt vizsgálta, hogy az aktivista egy kegyeleti helyen meztelen felsőtesttel mutatkozott, és figyelmen kívül hagyta a performansz mögöttes üzenetét és azt, hogy a Femen-aktivisták mivel magyarázzák mezítelen tiltakozásukat”. Hozzátennénk, hogy a helyszín nem egy úgynevezett kegyeleti hely, hanem a katolikus egyház áldozatbemutató szentélye, ahol ilyenfajta megmutatkozás igenis vallásgyalázó viselkedés, továbbá nem csak az elkövető célját, hanem annak eszközeit, körülményeit is vizsgálni kell. Az EJEB azonban arra a következtetésre jutott, hogy a francia bíróságok “nem mérlegelték megfelelően a szóban forgó érdekeket”, és a panaszos véleménynyilvánítási szabadságába való beavatkozás – amely ez esetben a rá kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést jelenti – “nem szükséges egy demokratikus társadalomban”. A francia államnak 9800 eurót kell fizetnie a felperesnek az őt ért “erkölcsi károkért”…

Habár az Európai Unió sokat hangoztatta, hogy milyen fontos a vallások védelme, a gyakorlatban nem ezen hozzáállás tapasztalható. Míg a migránsok álvallását foggal-körömmel védik, addig a kereszténységet hagyják a porig alázni. Ez az ügy sem igazolja, hogy mi egy “keresztény Európa” lennénk.

A nemi egyenjogúság jegyében: éjszakai kijárási tilalommal sújtanák a brit férfiakat

Diszkriminatív, feministák által támogatott videóval jelentkezett az IKEA

(Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)