Az amerikai fiatalok nagyrésze kihízta a katonai alkalmasságot

Az USA Védelmi Minisztériumának felmérései alapján az amerikai fiatalok 77 százaléka teljesen alkalmatlan a katonai szolgálatra a hatalmas testsúlyfeleslege miatt. Ha Zelenszkijn és a fenyegető jóslatán múlik, akkor ez súlyos problémákat okozhat még a demokrácia hazájának.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Amerikai Védelmi Minisztérium (DOD) jelentése szerint a 17-24 éves amerikaiak túlnyomó többsége alkalmatlan a katonai szolgálatra. Az amerikai fegyveres erők egyre nehezebben tudják teljesíteni a nemzet önkéntes katonáinak toborzási céljait, ami részben a toborzásra alkalmas újoncok egyre szűkülő körének tudható be.

Az amerikai fiatalok 77 százaléka ugyanis alkalmatlan a katonai szolgálatra a Pentagon megállapítása szerint.

A DOD jelentése arra a következtetésre jutott, hogy ennek egy fő oka az elhízás. A túlsúlyosok aránya évtizedek óta folyamatosan nő a fiatalok körében, miközben az amerikai felnőtt lakosság 42,9 százaléka minősül elhízottnak a Centers for Disease Control and Prevention szerint. Ez az arány 1999-ben még több mint 10 százalékponttal alacsonyabb volt.

A jelentésben kiemelték, hogy a katonai szolgálatra alkalmatlan fiatalok számának növekedésével minden eddiginél fontosabbá vált, hogy a politikai döntéshozók, köztük az állami és a helyi tankerületek népszerűsítsék az egészséges táplálkozást, a friss és tápláló élelmiszerekhez való hozzáférés növelését és a gyermekek fizikai aktivitását már kiskoruktól kezdve.

A hadsereg a szolgálatra alkalmas fiatalok számának csökkenése mellett számos más akadályba is ütközhet a fiatalabb katonák toborzása során. Ugyanis a fiatalok körében is elterjedt az a megítélés, amely szerint a hadsereg baloldali társadalmi kísérleteket folytat ahelyett, hogy a fegyverzet fejlesztésére és az állomány felkészültségének növelésére összpontosítana.

A hadsereg 2021-ben a “The Calling” toborzókampány részeként egy olyan reklámsorozatot mutatott be, amely a legkülönbözőbb hátterű személyek szolgálati történeteit emelte ki. A kampányt széles körben ultraliberálisnak minősítették, és jelentős kritikákat kapott a déli és középnyugati területeket képviselő konzervatív törvényhozóktól, azon területek képviselőitől, amelyek jellemzően a hadsereg elsődleges toborzási terepei. A kampány reklámjaiban ugyanis a sokszínűség jegyében nagy hangsúlyt kaptak a bevándorlók vagy az LMBTQ-személyek is, ami sokakban nem váltott ki szimpátiát.

Miközben az Egyesült Államok tehát komoly nehézségekkel néz szembe a toborzást illetően, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét agresszívan, az orosz-ukrán háború kitörésének egy éves évfordulóján azt vetítette előre, hogy eljöhet az az idő, amikor Amerikának harcba kell küldenie “fiait és lányait” Oroszország ellen.

Az ukrán elnök úgy fogalmazott:

“Az USA-nak pontosan ugyanúgy kell majd a fiaikat és lányaikat háborúba küldenie, mint ahogy mi küldjük a mi fiainkat és lányainkat, és harcolniuk kell (…), és meg fognak halni.”

Zelenszkij szerint ugyanis, ha Ukrajna nem kap elegendő támogatást a Nyugattól, és elveszíti a háborút, akkor az Egyesült Államoknak kell majd megállítania Oroszország további európai terjeszkedési kísérleteit.

Íme Kína béketerve az orosz-ukrán konfliktus megoldására

A CIA megpróbálja befolyásolni Magyarország belügyeit

(V4NA – Szent Korona Rádió)