A CIA megpróbálja befolyásolni Magyarország belügyeit

New York-i fiatal republikánusok klubjának elnöke, Gavin Wax, a Magyar Nemzetnek adott interjújában nyilatkozott többek között a CIA Orbán kormány elleni lejárató kampányáról és az NGO-k amerikai külüggyel való összemosódásáról a Biden kormány alatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

– Hogyan került kapcsolatba Magyarországgal?

– Tavaly felszólaltam a CPAC Hungary-n, a konzervatívok nemzetközi seregszemléjén Budapesten. Ezzel kezdődött klubunk, a New York-i fiatal republikánusok klubjának és az Alapjogokért Központnak az együttműködése. Orbán Viktor támogatói vagyunk, többször kifejeztünk szolidaritásunkat a politikájával kapcsolatban, és tavaly neki ítéltük a John Foster Dulles-díjat. A mostani programom már a májusi, újabb CPAC Hungary-re való felkészülés jegyében zajlik: együttműködési megállapodást írtunk alá az Alapjogokért Központtal. Gyümölcsözőnek és termékenynek ígérkezik ez a kapcsolat.

– Miért tartja fontosnak a CPAC-et Budapesten?

– Több más helyen is tartanak ilyen rendezvényt a világban, de Európában a magyarországi az első, és más vonatkozásban is talán a legfontosabb. Itt olyan ország a házigazda, amelynek tényszerű politikai változásokat végrehajtó konzervatív kormánya van. Eredményei a bel- és a külpolitikában is egyedülállóak. A CPAC Hungary pedig transzatlanti csomópontként szolgál az európai és amerikai konzervatív mozgalmak között.

Lehetőséget ad az eszmecserére, ami azért fontos, mert országainkban gyakran hasonló problémákkal szembesülünk, de a megoldásoknak olykor híján vagyunk. Magyarország megmutatta, hogy megoldásokkal is szolgál a Nyugat problémáira.

– Melyekre?

– Hol is kezdjem? A tömeges migrációra, a nyitott határokra, a globalizáció problémáira, a kultúráéra, a baloldalnak a Nyugat hagyományos, zsidó-keresztény értékei ellen indított támadására, a woke-ideológia és a transzgenderizmus előretörésére. Ezekkel a Nyugatnak mindenütt szembe kell néznie, de nagyon kevés országnak sikerült egyelőre hatásos konzervatív ellentámadást indítania velük szemben.

Magyarország ebben egyedülálló, és reményt, ösztönzést ad másoknak. Az amerikai repulikánusok is úgy tekintenek rá, mint követendő konzervatív-populista modellre.

– Amikor egy éve itt járt Will Witt konzervatív influenszer, neki is felvetettem: az amerikai republikánusokat nem agilis fiataloknak képzeli az ember, mint mondjuk ön – és főleg nem New Yorkban. Mitől különleges a klubjuk?

– A miénk a fiatal republikánusok legrégebbi, 1856-ra visszavezethető, egyben a legnagyobb klubja az Egyesült Államokban akkor is, ha a demokraták a mi államunkban erősebbek. Több mint ezerkétszáz tagdíjfizetőnk van, több tízezreket érünk el a közösségi médiaplatformokon keresztül. Manhattani gálaestünkön hatszáz vendég jelent meg, köztük Takács Szabolcs washingtoni magyar nagykövet. Különlegességünket részben New York maga adja: a metropolisz vonzáskörzetében mintegy húszmillió ember él, a média központja vagyunk, rengeteg kampánypénz gyűlik össze.

Igaz, hogy az amerikai fiatalok inkább a baloldal felé orientálódnak, de annál nagyobb szükség van olyan szervezetekre, mint mi vagy a PragerU, hogy politikailag és kulturálisan szembeszálljunk a baloldali befolyással.

Tagjaink jellemzően fiatal diplomások, akik jogi pályán, a médiában, a pénzügyi világban vagy az ingatlanfejlesztésben küzdik fel magukat a szamárlétrán. New York számos republikánust adott már az Egyesült Államoknak a felső szinteken. Donald Trump nemcsak szülötte, de terméke is a városnak, sőt ugyanannak a városrésznek, Queensnek, ahonnan én is származom. Ő egy új, populista, New York-i republikánus stílust képvisel, és sikerében szerepet játszott, hogy közös platformra hozta a vidéki, illetve a nagyvárosi amerikai szavazókat.

– A Newsweek hírmagazinban a minap „paprikaforradalomként” írt arról: a Biden-kormány emberei, köztük David Pressman nagykövet vagy Samantha Power, a USAID „pénzosztó ügynökség” itt járt vezetője olyasmire bujtogatnak, mint amivel korábban Ukrajnában elérték a céljukat. Lehetséges forgatókönyvnek tartja ezt Magyarországon?

– Nagyon is lehetségesnek. Mindenképpen olyasminek, amit nagyon szívesen látnának, és amihez a washingtoni külügyminisztérium, a USAID és az itteni amerikai nagykövetség számos embere igyekszik olyan környezetet teremteni, amelyben végbe is mehet.

A Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA bevonásával – nem szövetségesek esetében – már régóta begyakorolt forgatókönyvről van szó. De most már beavatkoznak egy olyan ország belügyeibe is, amely az Egyesült Államok NATO-szövetségese – ez teljességgel helytelen. Nem diplomataként, hanem ideológiailag, aktivistaként lépnek fel, mert Magyarországot ideológiai értelemben nem tekintik szövetségesnek.

Lejárató kampányt folytatnak az Orbán-kormány ellen, taktikájukkal politikai instabilitást akarnak előidézni. Nagyon elmosódott a határvonal a magyarországi nem kormányzati szervezetek, az NGO-k és az amerikai külügy között. Egyes embereik összehangolják a tevékenységüket egy politikai terv előmozdítására. Nem hiszem, hogy feltétlenül sikerrel járnak; ez az Orbán-kormány erejének tesztje is. Mentő körülmény lehet, hogy erre az amerikai balos nyomulásra kicsi a fogadókészség Magyarországon.

De amerikai szemmel nézve az önmagában visszataszító és nevetséges, hogy az adófizetők dollárjaiból ilyesmire vetemednek egy szövetségesünkkel és egy demokratikus ország nagy választási felhatalmazást kapott kormányával szemben, amellyel számos értékben osztozunk.

Ez súlyos határátlépés, és bízom benne, hogy a magyarok kiállnak magukért. Annyiban képmutatásról is szó van, hogy nem vetnek fel problémákat mondjuk Szaúd-Arábiával szemben, amellyel nagyban üzletelnek. Látni kell azt is, hogy egy kisebbség elitharcáról van szó: az amerikaiak többsége egyetértene a határőrizetről, a családpolitikáról vagy a genderről vallott magyar állásponttal.

– Mi a véleménye Joe Biden elnök a napokban elmondott háborús beszédéről? Magyarország ezt a véleményt, a háború folytatásáét sem osztja.

– Magyarország pragmatikus álláspontra helyezkedett, amellyel a saját érdekeit helyezi Brüsszel, London vagy Washington globalista érdekei elé. Szerintem ahogy az idő halad, igazolni fogja a magyar béke- és tárgyaláspárti álláspontot. Biden kijevi útja is teljességgel helytelen volt akkor, amikor Ohióban súlyos környezeti katasztrófa történt – persze, az ország olyan részéről beszélünk, amely Trumpra szavazott.

De Bident nem a saját népe érdekelte.

Azt is látni kell, hogy eközben egyeseknek – köztük a Biden családnak – komoly gazdasági érdekeltségeik vannak Ukrajnában, Európa legkorruptabb országában. A védelmi ipar is ráfordult a terrorellenes háborúról az Oroszország-ellenes háborúra.

– Visszatérhet-e Trump 2025-ben a Fehér Házba?

– Jelenleg ő van a legjobb helyzetben ehhez a felmérések szerint. Biden népszerűsége csökken, az övé pedig nő, az idő Trumpnak dolgozik. Az ellentábor és médiájának vele szembeni gyűlölete is arra utal, tartanak tőle. De egyelőre az előválasztások következnek majd, márpedig a Republikánus Párton belül is ő a legnépszerűbb, 25-30 százalékpontos előnnyel vezet a riválisai előtt.

Betiltják Kínában a ChatGPT – A mesterséges intelligencia liberális propagandát terjeszt

Betiltják a “gyermekbarát” deviáns vonaglásokat az egyik amerikai államban

(Magyar Nemzet – Szent Korona Rádió)