Zelenszkij számonkérte Berlusconit, rendesen mellélőtt

Az olasz jobboldali koalíció legnagyobb rákfenéje az Ukrajnával való kapcsolat. Míg Meloni Kijevbe látogat, addig Silvio Berlusconi kritikusan tekint az atlantista narratíva kiszolgálására. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Berlusconi, korábbi olasz miniszterelnök nem éppen a russzofóbiájáról híres, nemrégiben ki is emelte, ha ő lenne most is a kormány vezetője semmiképpen nem tárgyalna az ukrán elnökkel. Zelenszkij ezért egyik felszólalásában számonkérte az olasz politikust, fejéhez vágva, hogy az ő házára bizonyosan nem hullottak rakéták naponta, nem haltak meg háborúban a szerettei stb. Berlusconi velős válaszában azonban emlékeztette rá, hogy ő túlélte a szövetséges légierő II. világháborús olaszországi bombázásait, szóval van tapasztalata az ilyen körülményekről.

Berlusconi élesen emlékezhet ezekre, hiszen 1944. október 20-án, az amerikai repülőgépek Milánóban lakott területre szórták ki bombáikat, melynek következtében egy általános iskolát is porig romboltak 184 kisgyermek halálát okozva. A városban felcseperedő olasz politikus ekkor 8 éves volt.

Bár Milánó a bombázásért 2019-ben bocsánatkérésre szólította fel Amerikát, információink szerint ez azóta sem történt meg…

Silvio Berlusconi szerint le kellene állítani az Ukrajnába áramló fegyversegélyeket

(Intel Republic nyomán Szent Korona Rádió)

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ne feledkezzenek meg a technikai számos felajánlásról sem, támogassák a Kvintesszencia Kiadót!