Silvio Berlusconi szerint le kellene állítani az Ukrajnába áramló fegyversegélyeket

Silvio Berlusconi komoly fenyegetéseket kapott korábban Melonitól, miszerint ha nem áll be az atlantista narratívába nem lehet kormánytag. Berlusconit olybá tűnik nem érdeklik a fenyegetések, az Ukrajnába tartó fegyverszállítmányok ellen szólalt fel. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“A nyugati országoknak fel kellene hagyniuk Ukrajna fegyverekkel történő ellátásával, ha békés megoldást akarnak a Kijev és Moszkva közötti konfliktusra” – mondta a volt olasz miniszterelnök.

Az olasz politikus úgy véli, Volodimir Zelenszkij csak akkor egyezne bele bármiféle megállapodásba Moszkvával, “ha Ukrajna egy bizonyos ponton rájönne, hogy nem számíthat többé egyszerre fegyverekre és segélyre”. Berlusconi ötlete, hogy a Nyugat ajánljon fel Kijevnek “több százmilliárd dollárt az újjáépítésre” mint ösztönzőt a tárgyalásokba való belépéshez.

A Corriere della Sera Mandiner által idézett beszámolója szerint Berlusconi a béke emberének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Azt is elmondta, hogy megpróbálta felhívni Putyint, amikor február végén kirobbant a konfliktus Moszkva és Kijev között, de nem tudta elérni.

Aki nem áll be az atlantista narratívába nem lehet kormánytag – jelentette be Meloni

Míg az ENSZ főtitkár atomháborúval riogat, Putyin épeszűségre int

(Kurucz.info nyomán Szent Korona Rádió)