USA szerint káros a kínaiak által javasolt béketervezet, mert véget vethet a háborúnak

Kína béketervet készített elő az oroszok és ukránok számára, melyet valószínűleg február 24-én hoznak nyilvánosságra. AZ USA szerint ez egy nagyon súlyos hiba, mert több országot a béke álláspontjára mozdíthat el.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Noha Peking még nem hozta nyilvánosságra a béketerv részleteit, amelyet korábban Wang Yi, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Külügyi Irodájának vezetője jelentett be, a tervet ismerő, név nélkül maradni kívánó európai tisztviselők szerint várhatóan azonnali azonnali tűzszünetre és az Ukrajna fegyverszállításának beszüntetésére szólít fel.

Az Egyesült Államok és Európa azt várja Kínától, hogy az orosz invázió évfordulóján, február 24-én javasolja a tervét, „hogy versenyezzen az ukrajnai támogatók által támogatott határozattal, amely követeli Oroszország csapatainak kivonását és az ellenségeskedés beszüntetését”.

“Bár Kína tervének nem sok esélye van a sikerre, az amerikai szövetségesek aggódnak amiatt, hogy a javaslat visszhangra találhat a globális délen, és potenciálisan szavazatokat vonzhat az ENSZ-ben” – írja a Bloomberg.

Csak akkor ül tárgyalóasztalhoz Oroszország, ha a határok kiigazítását is tartalmazza a béketervezet

Biden és Johnson akadályozta meg az orosz-ukrán békekötést?

(VDTA nyomán Szent Korona Rádió) 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ne feledkezzenek meg a technikai számos felajánlásról sem, támogassák a Kvintesszencia Kiadót!