Biden és Johnson akadályozta meg az orosz-ukrán békekötést?

A nyugati politikusok kavarása miatt nem jöhetett létre a béke év elején Oroszország és Ukrajna között? A The Guardian és Fehéroroszország szerint ez a helyzet.  

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy hónappal az ukrajnai különleges katonai művelet megkezdése után megvolt az esély a konfliktus békés rendezésére, ám Joe Biden amerikai elnök és Boris Johnson volt brit miniszterelnök beavatkozása megzavarta az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokat – számolt be a The Guardian.

“Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kész volt megfontolni Oroszország és vezetője, Vlagyimir Putyin követeléseit, de az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalások nem történtek meg Biden és Johnson beavatkozása miatt”

– írja a portál. Ennek eredményeként ez oda vezetett, hogy az ukrajnai konfliktus közvetett konfrontációvá fajult Oroszország és a Nyugat között.

A fehérorosz hatóságok is megerősítik ezt az értesülést: szerintük az isztambuli vagy minszki tárgyalások során megköthető lett volna a béke Moszkva és Kijev között, de az Egyesült Államok és Nagy-Britannia vezetői mindent elkövettek, hogy ez ne így legyen.

Az oroszoknak mégis igazuk volt? ↓

Az USA megakadályozta az ukrán-orosz békekötést

(Intel Slava Z nyomán Szent Korona Rádió)