Kína segítséget nyújthat az oroszoknak, az USA pofátlan módon tiltakozik a segítség ellen

Amerikai tisztviselők szerint Kína halált nem okozó katonai segélyeket nyújt Oroszországnak, és a jövőben halálos fegyversegélyeket is küldhet. Azonban az USA pofátlan módon tiltakozik, ők öntik a fegyvert az ukrajnába, de Kína meg ne próbálja támogatni az oroszokat. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Egyesült Államok azzal gyanúsítja Kínát, hogy halált nem okozó katonai segítséget nyújt Oroszországnak az ukrajnai háborúban, és az élet kioltására alkalmas eszközök küldését is fontolgatja – állítja négy, az ügyet ismerő amerikai tisztviselő.

Az NBC News szerint Kína nyújtott már némi segítséget Oroszországnak.

Az ügyet ismerő források szerint most kézzel foghatóbb segítséget  is kaptak Kínától az Oroszok, amit a javukra fordítanak az ukrajnai háborúban.

A tisztviselők nem kívántak konkrétumokat közölni a halált nem okozó katonai segítségről, de elmondták, hogy az a tavaszi offenzívához szükséges felszereléseket, például egyenruhákat vagy akár golyóálló mellényeket is tartalmazhat.

Pakliban a kínai fegyversegély

Az Orosz-Ukrán háború kezdetét követő hetekben magas rangú amerikai tisztviselők, köztük Biden elnök és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó figyelmeztették Pekinget, hogy ne nyújtson anyagi támogatást Oroszországnak a háborúban, különben annak következményei lesznek. Úgy tűnt, Kína eleget tesz a felszólításnak, és nem adott el halálos fegyverrendszereket Oroszországnak.

“Világosan kifejeztük aggodalmainkat a halálos segélyekkel kapcsolatban. Még nem láttuk, hogy átlépték volna ezt a határt, de nem gondoljuk, hogy levették volna az asztalról”

– mondta az NBC-nek nyilatkozó, az ügyet ismerő forrás.

A forrás szerint Kína feszegeti a határokat, és a közelmúltbeli tendenciák arra utalnak, hogy az orosz hadsereg  segítséget is kaphat a kínai kormányzattól.

Antony Blinken külügyminiszter és Vang Ji kínai csúcsdiplomata a müncheni biztonsági konferencia után szombaton találkozott, és a beszélgetést ismerő forrás szerint az Oroszországnak nyújtott segélyek kérdését kiemelten kezelték.

Kína reagált a USA fenyegetésére

Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője szerint az Egyesült Államoknak nincs joga arra, hogy parancsokat osztogasson Pekingnek. Hozzátette, hogy nem Kína, hanem éppen az Egyesült Államok szállít fegyvereket az ukrajnai konfliktusba.

“Sohasem fogjuk eltűrni, hogy az Egyesült Államok beleszóljon a kínai-orosz kapcsolatokba”

– jelentette ki.

Új szintre kapcsol az ujgurok terrorizálása Kínában?

Amíg a brit légierő a katonai sokszínűséggel foglalkozik, Kína magához csábítja a fehér pilótákat

(Index.hu és Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ne feledkezzenek meg a technikai számos felajánlásról sem, támogassák a Kvintesszencia Kiadót!