Visszaéltek az ukránok a Starlinkkel, a SpaceX korlátozta a hozzáférésüket

Korlátozta a SpaceX Ukrajna hozzáférését a Starlinkhez, amiért a korrupt állam hadi drónok vezérlésére is használta a műholdas rendszert.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A döntést Gwynne Shotwell jelentette be szerdán, aki a vállalat elnöke, és ugyan a korlátozás mértékét nem fejtette ki elmondta, hogy a biztosított technológiát nem offenzív célokra szánták, a megállapodás elsősorban humanitárius érdekeket kívánt szolgálni.

A technikát az ukrán erők az orosz hadállások elleni dróntámadásokra is felhasználták, ez pedig ellenkezik a vállalat és Kijev között született megállapodással

– jelentette ki Shotwell.

Múlt héten Elon Musk is kifejtette, hogy nem fogják engedni, hogy az ukrán csapatok nagy hatótávolságú dróncsapásokat hajtsanak végre a technológia segítségével.

Kijev szokásához híven sértődött hisztivel és érzelmi zsarolással reagált az érthető korlátozásra:

Ukrajna ellenállása egy éve tart, a cégeknek maguknak kell eldönteniük: vagy a szabad élethez való jog és Ukrajna oldalán állnak, így nem találnak ki olyasmit, amivel ártanak neki, vagy az Oroszországi Föderáció oldalán, támogatva ezáltal területek elfoglalását és emberek megölését.

– hangsúlyozta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója Twitter-üzenetében. Podoljak azt tanácsolta a SpaceX-nek és a cég elnökének, Gwynne Shotwellnek, aki bejelentette a döntést, hogy válasszon az általa felvázolt két lehetőség közül.

Zelenszkij: Hazudtunk reggel, délben, este

Nemcsak az oroszok ellen, hanem az LMBTQP jogokért is harcol Ukrajna

(Világgazdaság – Szent Korona Rádió)