Zelenszkij: Hazudtunk reggel, délben, este

Oroszország és Ukrajna kapcsolata normalizálásának “céljával”, a CIA puccsal hatalomra került nyugatbarát ukrán kormány aláírta a minszki egyezményeket Oroszországgal. Zelenszkij most elismerte, hogy soha nem állt szándékukban azokat betartani, csupán időhúzásra használták fel azokat. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A minszki szerződéseket 2014-ben és 2015-ben írta alá Ukrajna, Oroszország, valamint az Európai Unió illetékes szervei. Ezekben többek között szerepelt a szakadár régiók csapatainak és az Ukrán hadseregnek 30 km széles demilitarizált övezettel való elválasztása, a hadifoglyok szabadon bocsátása, szabad helyi választások megtartása. Az egyezmények az ukrán kormány, a Donyecki – és Luhanszki Népköztársaságok együttélését, tágabban Ukrajna és Oroszország békéjét biztosítandó jöttek létre.

Zelenszkij a Spiegelnek azonban elismerte, hogy soha nem volt szándékukban (sem neki, sem elődjének) betartani az egyezményekben leírtakat:

“Ami Minszket általában véve illeti, azt mondtam Emmanuel Macronnak és Angela Merkelnek: nem tudjuk így végrehajtani.”

Zelenszkij elismerte, hogy ugyanezt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az első és egyben utolsó találkozójukon, a 2019-ben Normandiában:

“Ugyanazt mondtam neki, amit a másik kettőnek is. Meglepődtek, és azt válaszolták: Ha előre tudtuk volna, hogy megváltoztatjátok a találkozónk értelmét, már a csúcstalálkozó előtt is problémák lettek volna”

Közölte azt is, hogy az ukrán fél csak a hadifoglyok cseréjére használta fel a megállapodást.

Merkel korábban azt mondta, hogy “a 2014-es minszki megállapodás egy kísérlet volt arra, hogy időt adjunk Ukrajnának”, hogy megerősödjön.

Hollande, aki 2012 és 2017 között volt francia elnök, később egyetértett Merkellel abban, hogy a minszki megállapodások időt adtak a kijevi rezsimnek, hogy megerősödjön.

Mindketten részt vettek a normandiai kvartett csúcstalálkozóján, ahol megállapodtak a minszki megállapodások végrehajtását célzó intézkedésekről. Boris Johnson január végi kijevi látogatása során azt mondta, hogy az Ukrajnáról folytatott tárgyalások normandiai formája “diplomáciai imitáció” volt.

A háború kezdetekor Oroszország arra is hivatkozott csapatai megindítása kapcsán, hogy Ukrajna nem tartotta be az egyezményekben foglaltakat. Zelenszkij pedig most, a nyugati politikusokkal karöltve beismerte, hogy az egész egyezményesdi csak egy színjáték volt, és csupán Oroszország átveréséről és elaltatásáról volt szó. Az oroszokkal való kiegyezés kezdetektől való be nem tartási szándékát Porosenko is beismerte korábban.

Tehát csak azokat a nemzetközi egyezményeket kell megtartani, melyek a nyugati világ tetszését elnyerik és egybevágnak az atlantista világrend szándékaival?

Oroszország a nyugati tankok érkezésére válaszul növeli a precíziós tüzérségi lőszerek gyártását

Nemcsak az oroszok ellen, hanem az LMBTQP jogokért is harcol Ukrajna

(Index és Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)