Nemcsak az oroszok ellen, hanem az LMBTQP jogokért is harcol Ukrajna

Az LMBTQP katonáknak szentelték azt a washingtoni rendezvényt, melyen Ukrajna amerikai nagykövete az “interszexuális” jogokért szólalt fel. Ebből is látjuk, hogy milyen erők mozgatják valóban Zelenszkijt és csatlósait.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Az LMBTQ közösség elválaszthatatlan tőlünk, akár itt, akár Ukrajnában. Minél gyorsabban meg tudunk szüntetni mindenfajta diszkriminációt, annál gyorsabban győzünk, nemcsak az ukrajnai harctéren, hanem globálisan is győzni fogunk”.

– mondta Okszana Markarova a washingtoni Ukrajna Házában rendezett fotókiállításon. Az eseményen egy nyíltan homoszexuális ukrán katonát is megszólaltattak egy videóhívás keretében, aki valósan, vagy csak a hatás kedvéért megrendezett orosz rakétatámadás miatt kénytelen volt virtuálisan is elhagyni a rendezvényt.

A QUA – LGBTQ Ukrainians in America szervezet vezetője, Bogdan Globa, a rendezvény főszervezőjeként örömmel közölte, hogy ez volt az első alkalom, hogy egy ukrán nagykövet egy LMBTQ rendezvényen szólalt fel.

Zelenszkij már 2021-ben elmondta, hogy küzdeni fog a homoszexuálisok jogaiért, tavaly pedig már az LMBTQP házasságokat is nyíltan támogató nyilatkozatokat adott. Az ukrán törvényhozók ehhez hűen tavaly év végén egyhangúan el is fogadták azt a médiatörvényt, ami  tiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló gyűlöletbeszédet és uszítást.

“Még nem minden tökéletes, de azt hiszem, jó irányba haladunk. És együtt nemcsak a külső ellenséggel küzdünk meg, de elérjük az egyenlőséget is.

Ez egy folyamatos küzdelem. Egy olyan harc, ami jobbá tesz minket. Egy olyan harc, amely szabadabbá tesz minket, és ez egy olyan harc, ami végül lehetőséget ad arra, hogy olyan országban élhessünk, ahol ismét mindenki – nemzetiségétől, vallásától, bőrszínétől vagy szexualitásától függetlenül – úgy élhet, ahogy szeretne”

– hangsúlyozta Markarova a nemi diszkrimináció elleni harc fontosságát. Azt is hozzátette, hogy Oroszország 2014 után még erősebb támadást indított ellenük, de szerinte országa valami “nagyobb jóért” is harcol.

“A jogunkért harcolunk, hogy úgy éljünk, ahogyan akarunk. A demokráciánkért harcolunk. Harcolunk a jogunkért, hogy eldönthessük, hogy kit akarunk választani, legyen ennek köze akár a kormányhoz, vagy ahhoz, hogy kit szeretünk, és hogy eldönthessük, hogyan hiszünk, és ez nagyon fontos” – mondta Markarova. “Ez az, ami megkülönbözteti Ukrajnát a minket támadó Oroszországtól; hogy szabadok vagyunk, demokratikusak vagyunk, és úgy akarunk élni, ahogyan mi szeretnénk. Ezért nem adjuk fel és nem adjuk meg magunkat soha többé.”

Magyarok a prés alatt – Az NJSZ filmje és jelentése a kárpátaljai magyarság helyzetéről

Európa mintademokráciája diktatúrára vált?

(Humen – Szent Korona Rádió)