Román külügyminisztérium: Köpünk a nemzetiségek jogaira!

Olykor még mi is meglepődünk, hogy a románokba milyen mélyen beleégett a sovinizmus és a magyargyűlölet. A külügyminisztériumuk újabb magyarellenes lépése azonban jól mutatja, hogy a probléma gyökerét nem az átlagemberek szintjén kell keresni.  

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Németh Zsolt a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn Facebook bejegyzésében írta meg, hogy Magyarországon mindaddig biztosan lobogni fognak a közintézmények ormain a székely zászlók, míg Romániában nem történhet meg ugyan ez:

“A székely zászló addig lobog a magyar közintézmények homlokzatán, amíg a román állam engedélyezi korlátozástól mentes szabad használatát Románia egész területén!”

A román sovinisztáknál azonnal bekapcsolt a piros villogó, s  Bogdan Aurescu külügyminiszter bekérette a minisztériumhoz a bukaresti magyar nagykövetet, hogy közöljék:

“A külügyminisztérium határozottan elutasítja Németh Zsolt Facebook-oldalán megjelenő tartalmat, amelyben az »úgynevezett« székely zászló korlátozástól mentes szabad használatát követeli.”

A román külügy hozzátette azt is, hogy ők nem ismernek olyan közigazgatási területet, amit Székelyföldnek neveznének, egy nem létező területnek pedig álláspontjuk szerint nem is lehet saját zászlaja.

Az RMDSZ még 2020-ban nyújtott be egy törvényjavaslatot, mely engedélyezné a székely zászló és a román együttes, egyidejű használatát a közintézményeken. A román törvényhozás ezt a javaslatot egészen egyszerűen lesöpörte az asztalról.

Egyre jobban fogynak a magyarok Erdélyben

Még a magyar nyelvű étlapon is fennakadnak a románok

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)