Még özvegye sírjánál is bűn Szálasi Ferencre emlékezni

A Mérce cikkében elitéli Szálasi Ferencné Lutz Gizella sírján található, nemrégiben elhelyezett márvány obeliszket, melyen a nemzetvezető neve és képe is megtalálható, valamint egy “nyilaskeresztre erősen emlékeztető szimbólum”. Felháborító, hogy még holtában sem hagynak békét Szálasi Ferencnek és nejének, és kárhoztatni próbálják az elhunytakra emlékezőket.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

1992-ben temették el Szálasi Ferenc, Magyarország nemzetvezetőjének özvegyét, akinek a sírját azóta a Mérce szerint “nyilas emlékhellyé alakították”. Adományokból fizették ki a hazafiak 2018-ban a sírhely lejáró bérleti díját, 2021-ben pedig szintén adományokból, önkéntesen hozták rendbe a nyughelyet. Ekkor még az eredeti állapot visszaállítása volt a cél, de már ez az akció is szúrta a liberálisok szemét.

Az újonnan felállított obeliszket egyszerűen képtelenek befogadni és már jogi lépéseket is megpróbál tenni a baloldali portál a márványba vésett “Szálasi Ferenc emlékére” felirat és a “nyilaskeresztre erősen emlékeztető szimbólum” miatt és még az elhunyttal szemben rágalmazást, valamint becsületsértést is igyekeznek ráerőltetni a felújítás végzőkre. A nyilaskereszt, mint tiltott önkényuralmi jelkép elméletileg nem szerepelhetne az emlékművön, de ezesetben türelmetlenül várjuk az összes vöröscsillagot ábrázoló szovjet megszállási emlékmű, és katonasír elbontását.

A Mérce természetesen kettős mércével áll az ügyhöz, hiszen szerintük a vöröscsillagokat már megszoktuk, és abból sok van, valamint Európa nagy részén nem tiltott jelkép, így az kevésbé sértő az “áldozatokra”.

Szálasi Ferenc és Lutz Gizella 1927-ben jegyezték el egymást, de csak a második világháború utolsó napjaiban az ausztriai Mattsee-ben házasodtak össze, ami után néhány nappal tragikus módon mindkettőjüket bebörtönözték. A feleséget ok nélkül, több mint 10 évig tartották fogva, a nemzetvezetőt pedig halálra ítélték, melyet 1946. március 12-én hajtottak végre.

Szabadságot Budaházynak! Te is tehetsz az igazságtalan ítélet ellen!

Biztosra mentek II. Károly magyar király merénylői

(Szent Korona Rádió)