Tovább tombol a klímakommunizmus: betiltanák a hústermelést a nyugati országokban

Betiltanák a hústermelést azok a nyugati országok az “ökológiai lábnyom csökkentése érdekében”, ezzel teljesen rákényszerítve az embereket a vegetáriánus életmódra, és a laboratóriumi műhúsok fogyasztására.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Vannak olyan országok az Európai Unióban – például Svédország, Hollandia és Dánia – amelyek az EU által elvárt nettó nulla kibocsátás megvalósítására nincsenek megfelelően felkészülve. Kis méretüknél fogva ugyanis a mezőgazdaság a gazdaságuk fontos alapkövét képezi, benne az állattenyésztéssel, aminek nagy az ökológiai lábnyoma.

Mivel nem szeretnének éveket eltölteni a tervezgetéssel, azt fontolgatják, hogy jelentősen megadóztatják a hús fogyasztását a fenntarthatósági célok elérése érdekében, mi több még az is felmerült ötletként, hogy teljesen betiltják a hús termelését.

A fenti terv nagyon egyszerűnek hangzik, de a realitás talaján aligha állja meg a helyét, tekintettel arra, hogy ezen országok lakosai nagyon sok húst fogyasztanak, az állattenyésztés pedig nagyon sok húsárut termel.

Svédország ugyan állítja, hogy a lakosai egyre kevesebb húst esznek, és egyre többen választják a vegetáriánus életmódot. Mindez azt a látszatot kelti, hogy az állampolgárok tulajdonképpen nem is hoznának nagy áldozatot akkor, ha le kellene mondaniuk a húsevésről. Viszont teljesen másról árulkodik a statisztika: az EuroMeatNews és a Svéd Mezőgazdasági Hivatal friss adatai szerint az utóbbi időben “a svédországi hús és baromfi iránti kereslet jelentősen megnőtt”.

A Svéd Mezőgazdasági Hivatal hivatalos adataiból kiderül, hogy a svéd bárányhús iránt hat százalékkal, a svéd marhahús iránt 4,4 százalékkal, a sertéshús iránt 3,2 százalékkal, a svéd baromfi iránt pedig 2,3 százalékkal emelkedett meg a kereslet.

Hollandia a cselekvés útjára lépett

Hollandia nem hezitál, hanem cselekszik: az Amszterdamtól nyugatra fekvő Haarlem városában például 2024-től betiltják a húsok és húskészítmények reklámozását és a hústermékeket úgy fogják kezelni, mint napjainkban a dohányárut és az alkoholt. Ezzel rákényszerítve a lakosokat arra, hogy a nagymértékben feldolgozott húsipari termékeket, a húsalternatívákat és különböző importált húsokat fogyasszák.

Dániában is figyelemfelkeltő a helyzet, hiszen az ország jelentős húsiparral rendelkezik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a dán húsipari bevételek 2022-ben 4,4 milliárd dollárt (több mint 1600 milliárd forintot) tettek ki, és előreláthatóan évente még több mint 5 százalékkal nőnek.

Hatalmas mennyiségű sertéshúst termelnek a piacokra – évente csaknem 32 millió sertést – ezekből több milliót az Európai Unió országainak adnak el (főként Németországnak és Lengyelországnak). Dánia kormánya is a hús megadóztatását (vagy akár betiltását) tervezi, de ez nem fogja akkora mértékben megroppantani a gazdaságát, mert nagyon jövedelmező az országban a nyérctenyésztés, ami biztos bevételi forrást jelent.

A hús betiltása nem fogja megváltani a világot

A The Epoch Times írója, Chadwick Hagan szerint nem racionális stratégia a farmok bezárása és a hústermelés esetleges betiltása. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint az ember által okozott összes üvegházhatású gázkibocsátás 14,5 százaléka tulajdonítható csak az állattenyésztésnek, a Nature Food tudományos folyóirat szerint azonban nem Európa, hanem Dél-Ázsia, Délkelet-Ázsia és Dél-Amerika a világ legnagyobb üvegházhatású gázkibocsátói.

“Nem lenne jobb ötlet, ha korlátozásokat és szabályozásokat állapítanánk meg azok számára, akik a legtöbb szennyezést és üvegházhatású gázt bocsátják ki (ebben az esetben Ázsia és Dél-Amerika)?”

– tette fel a kérdést a Hagan, majd kifejtve ezzel kapcsolatos véleményét hozzátette:

“Nagyon bosszantónak találom, hogy Ázsia és Dél-Amerika továbbra is meggondolatlanul szennyezik a környezetet, miközben a nyugati világ vezetői az ipar tönkretételét tervezik azért, hogy elérjék az elvárt nettó nullát. A nyugatiaknak nem szabadna hátradőlniük és hagyniuk, hogy az ázsiai és dél-amerikai országok mit sem törődve az éghajlatváltozással, ontsák magukból az üvegházhatású anyagokat.”

Tüzet nyitottak a holland gazdákra, akiknek elvették a földjeiket a klímadiktatúra jegyében

Klímavédelem címszóval betiltják a hús reklámozását egy holland kisvárosban

(Agroinform.hu nyomán Szent Korona Rádió)