Tüzet nyitottak a holland gazdákra, akiknek elvették a földjeiket a klímadiktatúra jegyében

A megélhetésüket féltő holland gazdák országszerte blokádokkal válaszoltak a kormány húsbavágó intézkedésére, amelynek következtében az állattartók 30 százaléka lesz kénytelen más megélhetés után nézni. A gazdákhoz helyi halászok is csatlakoztak, akik hajóikkal lezártak egy holland kikötőt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hollandia-szerte tiltakoznak a gazdák az állattartó gazdaságok tervezett bezárása miatt – számolt be a dutchnews.nl internetes oldal. A kiterjedt mezőgazdasággal rendelkező országban az utóbbi években rendszeresen túllépték a nitrogénkibocsátási normákra vonatkozó – teljesen betarthatatlan és kretén-, szabályokat, ám az ország legfelsőbb bírósága úgy döntött, ennek most véget vet. A holland kormány – ami megtűri a pedofilokat, buzikat, migránsokat, kábszereseket és minden devianciát -, szerint a normák túllépéséért a haszonállattartók a felelősek, így azok mintegy 30 százalékának fel kell hagynia az állattenyésztéssel, ezért kommunisztikus módszerhez folyamodnak: az akár 300-400 éve gazdálkodó családokat kényszerítenek arra, hogy hagyjanak fel az egyébként társadalmilag hasznos élelmiszer előállítással.

A feldühödött gazdák a verdiktre válaszul – traktorokkal és szénabálákkal – több bekötőutat lezártak, illetve blokkoltak számos raktárat, megbénítva ezzel a helyi szupermarketek ellátását. A demonstrálók lezárták az északi országrészt Eindhovennel összekötő A50-es autópálya egyik forgalmas felhajtóját, teljesen elrekesztve ezzel a környék forgalmát. A tiltakozókhoz csatlakoztak halászok is, akik a magas üzemanyag árak ellen demonstrálva hajóikkal lezárták az északi Lauwersoog kikötőjét.

A holland rendőrség tájékoztatása szerint – a közrend helyreállítása érdekében, amennyiben szükséges – készek bevetni a hadsereg egységeit is. A stratégiailag kiemelt helyszínek védelmét – ezek közé tartozik az amszterdami Schiphol Nemzetközi Repülőtér is – a rendőrség megerősítette.

Egy felvételen, amelyet a Twitterre töltöttek fel, látható, amint a holland rendőrség egyik egysége tüzet nyit egy demonstráló traktoros járművére.

„Az indulatok odáig fajultak, hogy a rendőrök éles lőszerrel tüzeltek egy traktorra. Senki nem sérült meg, de a járművet eltalálták. Az incidens miatt vizsgálatot indítottak” – számolt be az esetről a 888.hu.

 

(Szent Korona Rádió)