Kitörés megemlékezés Székesfehérváron

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében idén is megemlékezhetünk Székesfehérvárott az 1945-ös kitörés hőseiről és a térségben harcoló, a vörös veszedelemnek a végsőkig ellenálló katonákról. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Bár a mindennemű valóságalapot nélkülöző kommunista narratíva a mai napig él, mely szerint 1945-ben a Budapestet védők, s a várban rekedtek teljesen magukra lettek hagyva, melynek következtében lényegében lemészároltatták őket, erőteljes próbálkozások zajlottak a szovjet offenzíva megtörésére; hiszen a Konrad 3 hadművelet során 1945 január végén a magyar és német alakulatok komoly harcok árán visszafoglalták Székesfehérvárt a szovjetektől, hogy innen induljanak el Budapestet felszabadítani. A főváros felmentése sajnos üzemanyaghiány miatt megszakadt, ezért kellett végül a budai várba szorult védőknek a kitörés mellett dönteni.

A túlerővel szemben is harcot felvállaló hősökre történő megemlékezésre 2023. február 4-én kerül sor Székesfehérvárott a Szentlélek temetőben (Sárkeresztúri út 6-8). A rendezvény 17:00-kor kezdődik.

Jelezzétek Facebookon az eseményen való részvételeteket!

“A kora reggel bejövő tankok, melyek a balatoni út felől jöttek, fel volt gallyazva és a nép ünnepelte őket.”
(Shvoy Kálmán nyugállományú altábornagy elbeszélése)

(Szent Korona Rádió) 

Mi az oka, hogy a HVIM az egyik legmegfigyeltebb szervezet 2022-ben is? Vármegyéhez köthető személy még Holokauszt-megemlékezést sem szervezhet

A kitörés felülnézetből (+Otto Wöhler tábornok rádiótávirata újratöltve)