A Krím már nem lesz többé Ukrajna része a horvát államfő szerint

Koszovó és a Krím helyzetén keresztül vezette le a nyugati hatalmak pofátlanságát a horvát államfő, emellett kifejtett, hogy szerinte ugyan az lesz a sorsa az Ukrajnának küldendő tankoknak, mint amelyek pótlására érkeznek. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

„A Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig »elrabolták« Szerbiától” – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

Milanovics világossá tette: továbbra is ellenzi, hogy halálos fegyvereket küldjenek Ukrajnába, mert az nem segíthet a háború befejezésében. Az államfő úgy vélte, hogy Oroszország Koszovó példájára fog hivatkozni, „mert cinikus”.

Ki annektálta Koszovót? A nemzetközi közösség és mi. Elvették Szerbiától (…) Ez nem is annexió, ez rablás, egy területrész kivonása Szerbiából 

– fogalmazott az elnök, hozzátéve: nem Koszovó kérdéséről beszél, hanem a teljes koncepcióról, amely szerint egyesek azt hiszik, joguk van mindenhez, ha az megfelel nekik, de ha más teszi, akkor az „bűncselekmény”.

Az államfő hangsúlyozta: „egyértelmű, hogy a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része”, és Horvátországnak a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban.

Milanovics mélyen elítélte és erkölcstelennek nevezte, amit a Nyugat tesz az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

Mi a cél? Az orosz kormány megdöntése? A német tankok még inkább homogenizálják az oroszokat. Ez közelebb hozza őket a kínaiakhoz

– mondta Milanovics, majd leszögezte, hogy „a humanitárius segítségnyújtás és az agresszió elítélése igen, de bármi másban való részvétel halálosan veszélyes”.

Szavai szerint „2014 óta figyeljük, hogy valaki provokálja Oroszországot, hogy kirobbantsa ezt a háborút. Kirobbant. Elmúlt egy év, és mi csak most beszélünk a tankokról. Minden német tankot oda küldünk, mert az orosz tankok kiégtek. De ezeknek is az lesz a sorsuk” – mutatott rá Zoran Milanovics az MTI szerint.

Kárpátalja magyar lakosságát vette célba a kegyetlen mozgósítási hullám Ukrajnában

Köp az EU a nemzeti önrendelkezésre és a kisebbségi jogokra – Felelősségre vonják Oroszországot, az Ukrajna által terrorban tartott területek miatt

 

(Index nyomán Szent Korona Rádió)