Egész Európára veszélyt jelenthet a Frontex új vezetője

A Frontex új vezetője, Hans Leijtens veszélyes egész Európára, ugyanis nem célja az európai határok védelme az illegális bevándorlók ellen, hanem a migránsok jogi tájékoztatását tartja fontosnak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A bel- és igazságügyi tanács stockholmi ülésén tartózkodó Rétvári Bence csütörtökön telefonon az MTI-nek azt mondta, az ülésen ismét tárgyaltak az illegális migrációról. Megismételte: Magyarország szerint nem megnyitni kell Európa kapuit, hanem meg kell védeni Európa határait.

Hozzátette: Magyarország óriási veszélyt lát a Frontex új vezetőjének nyilatkozatában, Hans Leijtens ugyanis nem arról beszélt, hogy az EU határvédelemre létrehozott ügynökségének miképpen kell megvédenie Európa határait, hanem arról, hogy a Frontex határvédelemben közreműködő embereinek nem szabad a klasszikus határvédelmi feladatot ellátniuk, és kifejezetten támadta az illegálisan érkezők határon való visszafordítását.

Rétvári Bence megjegyezte: az új vezető – mintha a Frontex egy bevándorlási ügynökség lenne – az NGO-kkal együttműködve az illegálisan érkezők segítését, a jogaikról való tájékoztatást tartja fontosnak.

“Egészen abszurd, hogy valakik, akik a határ védelme miatt vannak ott, azok nem a határt védik, nem visszafordítják azokat, akik illegálisan, a zöldhatáron akarnak átjönni, hanem jogi segítséget nyújtanak az országba való belépéssel kapcsolatban”

– fogalmazott.

Kijelentette: Magyarország megvédi a déli határát, sőt Ausztriával és Szerbiával közösen Szerbia déli határánál is ott van.

“Mi ezt az utat tartjuk jónak, és nem azt, amit veszélyes módon a Frontex új vezetője mondott. Mi elutasítjuk ezt a fajta hozzáállást”

– szögezte le.

Az államtitkár szólt arról is, visszásnak tartják, hogy holland vezetője lett a Frontexnek, mert Hollandiának nincs a migrációval érintett szárazföldi határa. Hozzátette: jobb lett volna, ha az új vezető a határvédelmi ügynökség élére egy olyan országból érkezik, amelyik közelebb van a migrációs útvonalba eső határhoz.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint az ülésen szóba került a kitoloncolások kérdése is. Azt mondta, hogy amikor nyugat-balkáni országokba toloncolnak vissza az Európai Unió területén illegálisan tartózkodókat, akkor a kitoloncolás eredményessége az 50 százalékot sem éri el. Amikor pedig ázsiai országokba kell kitoloncolni, ahonnan az illegális migránsok elsöprő tömege érkezik, ott 5-8 százalék az eredményesség.

Ez is azt mutatja, hogy a kitoloncolás nem alkalmas eszköz az illegális migráció megállítására

– közölte Rétvári Bence, megjegyezve: erre csak a külső határok védelme alkalmas.

Olaszország halálát okozza a migráció

Egyre több országban jönnek rá a valóságra: az “ukrán menekültek” nagy része nem is ukrán

(Demokrata nyomán Szent Korona Rádió)