A Netflix kiforgatott Narniájában az ördögi “fehér boszorkányból” egy néger, félreértett antihőst csináltak

Újabb remekmű esett áldozatául a modern filmiparnak. A Netflix most a Narnia karaktereit forgatja ki, és alakítja át őket a “modern”, “haladó” szemlélete szerint. Találkozhatunk majd “transz” faunnal, “poliamor” lánnyal, de még néger fehér boszorkánnyal is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Netflix marketinganyagokat adott ki, amelyek megerősítik, hogy C.S. Lewis Narnia Krónikái sorozat Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című részének újbóli feldolgozásában most először fog szerepelni fekete Fehér Boszorkány.

“Szimpatikusabb megközelítést szerettünk volna a híres fehér gazemberrel szemben, és higgyenek nekünk, tetszeni fognak a legkedveltebb karakterek számára készülő változások, amelyek tükrözik azt a világot, amelyben ma élünk.”

Matthew Alrich forgatókönyvíró a következőképp nyilatkozott: “Reméljük, hogy a pimasz fekete lányok magukra ismernek ebben az erőteljes, rokonszenves és feminista félreértett karakterben.” Hogy mi is ezzel a probléma? Ismételten az ördög megtestesítőjének, jelen esetben a fehér boszorkánynak szerepét változtatják meg oly módon, hogy az ne egyértelműen a gonoszságot tükrözze, és inkább egy zavaros, kihipózott antihőst állítanak a nézők elé. Mindezzel pedig az eredeti műben világosan megjelenített fényteliség-sötétség ellentétet mossák össze. De ezzel még nincs vége:

Olyan részletek is napvilágot láttak, amelyek megerősítik, hogy Aslant (az eredeti műben a Megváltót szimbolizálja) ateistaként gondolják újra, Mx. Tumnus új identitását egy elnyomott transz-faunként fedezi fel, Susan Pevensie pedig különös poliamor viszonyba kerül majd számos narniai lakóval.

Rian Johnson filmrendező is támogatásának adott hangot egy megjegyzésében, ami találó is mindarra, amit a modern filmipar véghezvisz: “Ez az egész a felforgatásról szól, bébi!”

A mi példaadó mesehőseink nem a cukormázzal leöntött Sátán és annak csatlósai, hanem Lewis eredeti karakterei, Peter a bimbózó férfiasságával, Lucy a lenyűgöző hitével… C.S. Lewis forog a sírjában…

Érkezik a Tolkieni világot meggyalázó progresszív sorozat

Levették az LMBTQ címkét a Netflix sorozatáról, mert negatív színben tünteti fel a deviánsokat

(The Babylon Bee nyomán Szent Korona Rádió)