Minden maradék normalitást felad Ukrajna, csak hogy EU tag lehessen?

December 13-án elfogadta az ukrán parlament a médiatörvény módosítását, melynek hatására tiltják majd az LMBTQP-személyekkel szembeni bármiféle megkülönböztetéseket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az ukrán parlament 299 igen szavazattal elfogadta a médiatörvény módosítását, melyre szükség volt az európai uniós csatlakozás megkezdéséhez.

A törvényben szerepelnek olyan módosítások is, amelyek tiltják az egyének és csoportok szexuális irányultság és nemi identitás alapján történő megkülönböztetésére vagy zaklatására ösztönző nyilatkozatok nyilvános terjesztését – írja a Zmina. A hírt az Insight ukrán LMBTQP-szervezet is megosztotta.

A nyilvános terjesztés kitétel a médiára és a videómegosztó platformokra vonatkozik. A törvénysértésekkel szemben a Nemzeti Televízió- és Rádiótanács léphet fel. Szvajtoszlav Seremet LMBTQP-aktivista szerint erre a törvénymódosításra szükség volt ahhoz is, hogy értékközösséget vállalhasson az ukrán nép az egységes Európával.

A december 13-án elfogadott törvény szerint az Ukrán Nemzeti Közszolgálati Rádió és Televízió alapszabályába be kell kerülniük az információterjesztésre vonatkozó követelményeknek. Szakértők szerint fontos kiemelni, hogy a törvény nem korlátozza a szólásszabadságot, továbbra is lehet negatív véleményt mondani embercsoportokról, személyekről, beleértve az LMBTQP-embereket és csoportokat is. A törvény a médián keresztüli közvetlen diszkriminációra, gyűlöletre, zaklatásra való felszólítást bünteti.

A törvénymódosítás hosszú folyamat eredménye, LMBTQP-aktivisták 2008 óta kampányoltak érte.

Az ukrán elnök egyébként korábban úgy nyilatkozott, ő az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát is támogatná, néhány évvel ezelőtt pedig alaposan kiosztott egy homofób aktivistát is.

Az Európai Unió hazánktól is ilyen, csúcsra járatott LMBTQP-propagandát követel az alapvetően járó, s nem feltételekhez köthető források megérkezéséért.

Kitiltják Oroszországból az LMBTQP-propagandát – Putyin aláírta az erről szóló törvénycsomagot

Már a normalitásra ösztönzést is börtönnél fogják büntetni Belgiumban az LMBTQP-lobbi hatására

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)