Már a normalitásra ösztönzést is börtönnél fogják büntetni Belgiumban az LMBTQP-lobbi hatására

Belgium 2023 elején betiltja még a lehetőséget is arra, hogy az eltévelyedett, személyeket valaki jobb belátásra bírja. Börtönbüntetéssel fenyegetik azokat, akik úgynevezett “átnevelő terápiákat” tartanak deviánsok számára.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Belgium a jövő év elején betiltja az LMBTQ átnevelő terápiákat, jelentette be Sarah Schlitz, a nemek közötti egyenlőségért, esélyegyenlőségért és sokszínűségért felelős államtitkár. A szélsőséges módszereken kívül betiltják még a témáról való térítő szándékú beszélgetést és a vallási alapú terápiát is.

“Belgium úttörő szerepet tölt be az LMBTQ-jogok terén. Számos jogalkotási reform és társadalmi erőfeszítés tanúskodik erről, de az átnevelő terápiák betiltása sajnálatos módon hiányzott a jogalkotásunkból. A lehetőség, hogy önmagad lehess, és a szabadság, hogy úgy élj, ahogyan szeretnél, társadalmunk egyik alapelve, amelyet semmilyen körülmények között nem szabad veszélyeztetni. Ez a betiltás egy erőteljes lépés az áldozatok védelmében, valamint a szimbolikus, pszichológiai és néha fizikai erőszakkal szemben”

– mondta az államtitkár.

A Schlitz által benyújtott törvényjavaslatot már megszavazta a belga minisztertanács, a parlament elé pedig a jövő év elején kerülhet. A törvényjavaslat alapján a konverziós terápiák végzése egy hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető, enyhébb esetekben pedig 100-300 eurós pénzbírság szabható ki.

Még szomorúbb a történetben, hogy súlyosbító körülményt fog jelenteni a gyermekekkel való jószándékú, normalitást pártoló beszélgetés és más az ilyesmire való “felbujtás” is törvénybe fog ütközni.

2022-ben egy sor ország döntött a betiltás mellett, például Mexikó, Vietnám, Ausztria, Franciaország, Új-Zéland, valamint részben az Egyesült Királyság is. Korábban a Facebook, az Instagram és a TikTok is betiltotta a normális életre terelő terápiák reklámozását, az ENSZ szakértője pedig nonszensz módon fogalomzavarral küzdve minősítené kínzásnak az efféle kezdeményezéseket.

A normalitás pártján állt a Kúria, a Leszbikus Egyesülettel szemben

HVIM: Felháborító, hogy LMBTQP-lobbistákkal tárgyalt Novák Katalin!

(Humen – Szent Korona Rádió)