Halott gyermekek emlékét is gyalázza már az ukrán-propagandista Nyugat

Tüzérségi támadásokban meghalt gyermekek emlékét meggyalázni? Idáig süllyedt a nyugati oroszellenes propaganda? Igen! 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A “szabad enciklopédia”, a Wikipédia törölte a donbászi meggyilkolt gyerekek emlékművéről szóló angol nyelvű szócikket. Az orosz nyelvű bejegyzést pedig kiegészítették a gyerekek halálát relativizáló szövegrészekkel.

Az orosz lakosság elleni több éves “háborút” el kell “rejteni”

Az alatt a több mint nyolc év alatt, amióta háború dúl Donbászban, csak a Donyecki Népköztársaságban több száz gyermek halt meg.

Amikor az RT utoljára megkérdezte a donyecki emberi jogi biztost – majdnem egy éve -, ő azt válaszolta, hogy 91 halott gyermeket tartanak nyilván, akiket az ukránok öltek meg. Azóta azonban sok minden rosszra fordult. A város tüzérségi csapásai sokszorosára növekedtek, mielőtt Oroszország beavatkozott volna. Idén szinte minden nap érkeztek bejelentések donyecki civil áldozatokról, többek közt gyerekekről. Köztük például arról a 14 éves iskolás fiúról, aki egy buszon halt meg, amikor a város központi piacát találat érte. Vagy a fiatal költőről, aki verseiben a világ békéjét kívánta; ő is ukrán lövedékektől halt meg.

Angyalok sugárútja az elesett gyermekek emlékére

Donyeckben külön emlékmű áll a háború fiatal áldozatainak emlékére. Az “Angyalok sugárútja”-nak hívják, és 2015. május 5-én avatták fel Donbász fővárosának parkjában.

A komplexum egy gránitból készült emléktáblából áll, “Angyalok sugárútja, Donbász elesett gyermekeinek emlékére” felirattal. Más emléktáblákat is felállítottak a meggyilkolt gyermekek nevével és életkorával, valamint egy 2,5 méter magas és 2 méter széles kovácsoltvas boltívet is elhelyeztek.

Az íven a háborút ábrázolják a rózsák (Donyeck jelképe) melyek át vannak lőve, a térség lakossága által áhított békét pedig galambok szimbolizálják. 2017-ben két gyermek, egy lány és egy fiú szobra került a komplexumba.

A “Szabad Enciklopédia” minden, csak nem szabad

A Wikipédia egy internetes platform, amely “szabad enciklopédiaként” hirdeti magát. Azt állítja, hogy minden elképzelhető területről összegyűjti a tudást a világról, és a lehető legkevésbé ítélkező módon mutatja be.

A donyecki “Angyalok sugárútja”, amely kétségtelenül a város összes hivatalos és számos nem hivatalos vendége által látogatott helyi látványosság, jelenleg nyolc nyelven szerepel a Wikipédián, köztük ukrán, orosz, francia, olasz és héber nyelven.

Az orosz nyelvű változat a közelmúltban kiegészítést kapott, mellyel relativizálni akarják a donyecki tragédiát, ugyanis kiegészítették azt a 2022 februárja óta a harci műveletekben elhunyt ukrán gyermekek létszámával. Egy gyermek halála is tragikus, épp ezért alattomosság a propagandát egy ilyen szócikkbe is beemelni.

Egészen a közelmúltig a donyecki “Angyalok sugárútjáról” angol nyelvű szócikk is létezett az oldalon. Ha azonban jelenleg arra próbálunk keresni, akkor nem találunk semmit, mert a Wikipédia egész egyszerűen eltávolította. Mi ez, ha nem az áldozatok emlékének meggyalázása?

Természetesen a Wikipédia nem szolgált indoklással a törlés kapcsán.

Több ezer, a kommunista rezsim gyermekkórházaiban meghalt kiskorú esetét tárták fel

Börtönbe záratná a gyermeküket óvó szülőket az LMBTQP-lobbista képviselő

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)