Berágtak az ukránok Macronra

Macron korábban már kijelentette, hogy nem lesz hajlandó atomfegyvert bevetni Ukrajna védelmében, most újabb kijelentése miatt háborodtak fel Zelenszkijék. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Emmanuel Macron, francia elnök azt javasolta a Nyugatnak, hogy fontolja meg annak eshetőségét, hogy az Oroszország által követelt biztonsági garanciákat teljesítsék abban az esetben, ha Moszkva beleegyezik a háború befejezéséről szóló tárgyalásokba.

A TF1 francia televíziónak adott interjújában Macron azt mondta, Európának fel kell készítenie jövőbeli biztonsági architektúráját, és azt is át kell gondolkodnia, “miként adjon garanciákat Oroszországnak azon a napon, amikor az visszatér a tárgyalóasztalhoz”.

A francia elnök megszólalása nagy felbolydulást váltott ki Kijevben, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legfőbb munkatársa, Mihajlo Podoljak kijelentette, hogy a világnak van szüksége biztonsági garanciákra Oroszországtól, nem pedig fordítva.

Macron kijelentése a Balti államok tetszését sem nyerte el.

Ukrajna szerint a béketárgyalások csak akkor lehetségesek, ha Oroszország leállítja támadásait, és kivonul minden általa elfoglalt ukrán területről, másról ők nem akarnak hallani. A Kreml azonban bejelentette, hogy csak akkor ülnek tárgyalóasztalhoz, ha a nemzetek elfogadják a szeptember eleji annexiót.

Biden és Johnson akadályozta meg az orosz-ukrán békekötést?

Orosz állampolgárok pénzét lopnák el, majd adnák az ukránoknak a britek

(Sky News nyomán Szent Korona Rádió)