Orosz állampolgárok pénzét lopnák el, majd adnák az ukránoknak a britek

A britek orosz állampolgárok pénzét koboznák el és adnák oda Ukrajnának. Érdekes, hogy az általános ruszofóbia és az oroszok kollektív megbélyegzése és büntetése milyen elfogadottá vált a korábban ilyen és ehhez hasonló intézkedések miatt hisztiző Nyugaton. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nagy-Britannia a háború kezdete óta több mint 1200 egyént, köztük üzletembereket és politikusokat, illetve 120 vállalatot szankcionált – ezzel Oroszország első helyre került a britek által leginkább szankcionált országok listáján, megelőzve Líbiát és Iránt is. A listán szerepel Roman Abramovics, Mihail Fridman és Vlagyimir Putyin, illetve az orosz elnök családtagjai és katonai parancsnokai is.

Eddig 236 alkalommal jelentették, hogy a listán lévők megpróbálták kijátszani a szankciókat. Az orosz milliárdos Petr Avennek egy londoni bíróságon épp a napokban kell felelnie azért, mert a szankciókat megkerülve sikerült hozzáférnie pénzéhez.

A befagyasztott vagyon részvények és készpénz egyvelege, de nem számolták ide az ingó- és ingatlanvagyont, mint például nagy-britanniai ingatlanok, itt állomásozó jachtok, vagy épp a Guernsey és Jersey szigetekre bejegyzett cégek, egyéb vagyontárgyak.

Bár egyelőre csak a vagyonok befagyasztásáról van szó, már tárgyalnak arról, hogyan lehetne véglegesen elkobozni őket és az így szerzett összegből a háború utáni ukrán újjáépítést támogatni.

Biden és Johnson akadályozta meg az orosz-ukrán békekötést?

Az USA de facto NATO taggá tette Ukrajnát – Mearsheimer előadása Budapesten

(Euronews nyomán Szent Korona Rádió)