A demokrácia álarca lehull: betilthatja Brüsszel a függetlenedő Twittert

“Független” tartalmi cenzúrát követel Brüsszel a Twitteren is, illetve közölték Elon Muskkal, hogy nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat. Érdekes, eddig arra hivatkoztak a szigorú Facebook-szabályozásnál, hogy ez egy piaci alapon működő cég, nem lehet beleszólni a működésébe, hogy kit, hogyan tilt ki és nem kötelező rá regisztrálni. Most ennek a fordítottját látjuk, ahol rögtön nem működhet úgy egy platform, ahogy a tulajdonosa szeretné.

Kövesd a Szent Korona Rádiót Twitteren>>>

Az Európai Unió tiltással fenyegette meg a Twittert, ha a milliárdos tulajdonosa nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat, ezzel szabályozási csatát kezdeményezve a közösségi médiaplatform jövőjéről – írja a Financial Times.

A Financial Times informátorai szerint Thierry Breton uniós ipari vezető az Elon Muskkal folytatott szerdai videós megbeszélés során fenyegette meg a Tesla vezérét egy esetleges tiltással.

Az uniós vezető az értesülések szerint közölte az üzletemberrel, hogy be kell tartania egy sor szabályt, amelyek között szerepel, hogy nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat, valamint az is, hogy jövőre bele kell egyeznie a platform úgynevezett „átfogó független auditálásába” is.

Reynders is figyelmeztette az uniós szabályok betartására Muskot

Mint ismert, Breton korábban már jelezte Musk felé, hogy tartsa be az online gyűlöletbeszéd és dezinformáció elleni uniós szabályokat. Azonban nemcsak ő figyelmeztette erre a Tesla-vezért: Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi vezetője is hasonló megjegyzéseket tett – emlékeztetett a hírportál.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, más EP-képviselők, köztük Guy Verhofstadt belga liberális képviselő is kritikát fogalmazott meg Muskkal szemben. Többek között ő is azért aggódott, hogy „miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel”.

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)

Chipet akar tenni az emberek agyába Elon Musk

Kimutatják a foguk fehérjét: Musk pedofilellenes szabályozásán hőbörögnek a liberálisok

Az EU szabályaik betartására utasítja Muskot