Az EU szabályaik betartására utasítja Muskot

Elon Musknak, a szélsőségesen technokrata és modern “nagyvállalkozónak” a számos létrontó tevékenysége és megnyilatkozása mellett néha vannak olyan megszólalásai, tettei, melyek éppen a modern, liberális körökben vonnak meglehetősen nagy felháborodást maguk után. Most is így történt, ez esetben az EU nyilvánította ki nem tetszését.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos pénteken közétett Twitter-üzenetében figyelmeztette Elon Musk amerikai nagyvállalkozót, a Twitter új tulajdonosát, aki korábban közölte, hogy minden kitiltott felhasználót visszavesz a platformra.

Miután Musk csütörtök éjjel átvette a platform irányítását, a nagyvállalkozó azt írta a Twitteren, hogy “szabad a madárka”, amivel a cég logójában szereplő kék madárra utalt. A belső piacért felelős uniós biztos ezt követően közzétett üzenetében hangsúlyozta:

“Európában a madár a mi szabályaink szerint fog repülni.”

Thierry Breton továbbá az unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályára emlékeztette a dél-afrikai származású amerikai üzletembert, amely védelmezi a fogyasztókat és a fogyasztók alapvető jogait a kibertérben, biztonságot teremt az adatkezelés területén, és keretet hoz létre az online platformok átláthatóságára és elszámoltathatóságára az online környezetben.

Annyira progresszív A Gyűrűk Ura sorozat, hogy még a modernizmus apostola, Musk is kritizálta

Agyi chip és robotizált világ – Ez a jövő, ha Elon Muskon múlik

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)