“Európa védőbástyájának” titkosszolgálata templomokat, kolostorokat, legújabban apácákat vegzál (Frissítve)

Immáron legalább öt napja folyamatosan razziákat tartanak az ukránok az ország területén lévő ortodox kolostorokban és templomokban. Szerintük ott bujkálnak az orosz ügynökök. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Kárpátaljai apácáknál is razziáztak (2022. 11. 30.)

A sajtószolgálatok szerint a kárpátaljai apácazárdában is a “felforgató tevékenység” feltárásának jegyében kellett razziázni, ugyanis Ukrajna egyik legnagyobb ellensége jelen pillanatban az oroszbarát ortodox egyház.

A hatóságok tevékenysége azt célozta, hogy a Szolyva melletti kolostort ne használhassák fel oroszbarát propagandára, ne rejtegessenek ott ellenséges szabotázs- és felderítőcsoportokat, illetve fegyvereket.

Természetesen az apácák “felforgató tevékenységének” bizonyítékairól most sem számolnak be, ahogyan az előző razziák esetében sem nyilatkozott az SZBU semmi konkrétumot.

Ilyen eseményekre valahogy csak a szélsőbaloldali, istentelen rezsimek idejéből emlékezünk, mint a kommunista Szovjetunió, vagy a köztársasági tömörülés Spanyolországban a ’30-as években.

(Kiszo.net nyomán) 

Korábban írtuk

AZ első razziát az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egy ezeréves ortodox keresztény barlangkolostorban, Kijevben tartotta. Az SZBU azt mondta: feltételezett orosz titkosszolgálati tevékenységet vizsgálnak ki a Pecserszka lavrában.

“Az Ukrajnában operáló orosz különleges erők destruktív tevékenysége ellen lépünk fel ezzel az akcióval”

– közölte az SZBU. Mint mondják: szerintük a barlangkolostort szabotázsakciók előkészítésére, felderítésre, külföldi polgárok elszállásolására, és fegyvertárolásra használhatták. A razzia eredményéről csupán annyit jelentettek, hogy pénzt és orosz párti irodalmat foglaltak le. Könnyen elképzelhető ugyanakkor, hogy csupán Puskin vagy egyéb nagy orosz írók regényeire gondolnak itt, ugyanis ők is gyűlöletesnek és propagandistának számítanak a sovén ukrán vezetés szemében.

Az orosz vezetés az ukránok fellépését szimpla vallásellenességnek és felháborítanak tartja:

“Ez csak valami istentelen bacchanália. Semmilyen magyarázat nincs erre a tettre, és nem is lehet”

– mondta Zaharova, az orosz külügy szóvivője a Szputnyik rádiónak.

A razziák annak értelmében is érthetetlenek, hogy a Moszkvai Patriarchátus Ukrán Ortodox Egyháza megszakította a feljebbvalójával a Moszkvai Patriarchátussal a kapcsolatokat a háború kitörtekor, s Kirill pátriárkát, vallási vezetőjüket is elítélték.

A kutatások azonban nem álltak le a kolostornál, ugyanis Ivano-Frankivszk területén is razziát tartottak az egyik templomban. Az SZBU a hivatalos tájékoztatás szerint “biztonsági intézkedéseket” hajtott végre a templomban, ellenőrizte a területet és az ott tartózkodó embereket. Szombaton a nyomozók házkutatást tartottak az egyik érsek rezidenciáján, akit “ukránellenes agitációval és orosz értékek propagálásával” gyanúsítanak.

Az ukrán vezetés nem titkolt célja, hogy leszámoljanak az egyház, szerintük Moszkvához hű tagjaival.

Több ezer résztvevővel tüntettek az LMBTQP-lobbi ellen a szerb ortodoxok

Nem kommunista, hanem ortodox! Daria Dugina imája Krisztus feltámadásáról

A homoszexuálisokat is felelősségre vonja az orosz ortodox egyház a háború kitörése miatt

(VG, Mandiner és Elemi nyomán Szent Korona Rádió)