Szét akarták verni a baloldaliak az amerika-ellenes tüntetőket Németországban

Szombaton mintegy 1200-an tüntettek Lipcsében “Ami, menj haza” mottóval az amerikai katonák Németországból való kivonásáért, utalva az NDK idejéből származó USA-ellenes zenére. Míg a tiltakozó felvonulás többnyire békés volt, az Antifák ellentüntetései heves zavargásokat eredményeztek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Ami, menj haza” és “Béke, szabadság, szuverenitás” mottóval több százan tiltakoztak Lipcsében november 26-án az amerikai katonák németországi állomásoztatása ellen. Az amerikai konzulátus melletti Szövetségi Közigazgatási Bíróság előtti demonstráción a résztvevők egyebek mellett felszólították az USA-t, hogy vonja ki csapatait és nukleáris fegyvereit Németországból.

A rendőrség szerint a résztvevők többsége a „Szabad Szászország”, a „Türingiai Hazafiak” és az AfD tagja volt.

A demonstrációt legfeljebb 15 000 résztvevővel jelentették be. A rendőrség szerint azonban végül mintegy csupán 1200 ember vett részt az eseményen.

A lipcsei rendőr-főkapitányság sajtóközleményben elkészítette az est első összefoglalóját. Főleg az ellentüntetésekkel voltak gondok.

Az este folyamán több zavargás volt. A rendőrség szerint a pirotechnikai eszközök használatával, a németellenes baloldali résztvevők többször is megsértették a gyülekezés követelményeit.

A november 26-án szolgálatot teljesítők 1500-nál több bűncselekményt jegyeztek fel. A sajtóközlemény szerint több mint tucatnyi nyomozás indult, többek között a rendőrök elleni többszörös ellenállás és fizikai támadások miatt. Ezen kívül történtek sértések, testi sértések, lopások és kényszerítések is.

Több ellentüntető is erőszakra szólított fel az amerika-ellenesek által használt transzparensek ellen és hordozóik ellen, nagyon szúrta például a szemüket a “Jogunk van a földünkhöz” feliratú.

Antifasiszta aktivistákat képez óráin egy amerikai tanár

Portlandben imádkozó családokra támadt rá brutálisan az Antifa

(Unser-Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)