Nagy-Britanniában az ügyészek már a Biblia cenzúrázására törekszenek

Az angliai és walesi Crown Prosecution Service (CPS) ügyvédei megpróbáltak elítélni egy keresztény utcai prédikátort, amiért a Bibliát idézte egy leszbikus párnak. A perben ragaszkodtak ahhoz, hogy a Szentírás “már nem helyénvaló a modern társadalomban”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy keresztény utcai prédikátor (John Dunn) Angliában felhívta egy leszbikus párnak a figyelmét, miközben azok elhaladtak előtte, hogy életmódjukról a “a Biblia azt mondja, hogy a homoszexuálisok nem öröklik Isten királyságát”

“Akár keresztény hitről van szó, akár nem, a bíróságot arra kérjük, mérlegelje, hogy a nyelvezet képes-e zaklatást, riadalmat vagy szorongást okozni” – írta a CPS a bíróságoknak az ügyben, a Belfast által idézett dokumentumban. “Ez a dokumentum nem a vallási viták fóruma, de a Biblia más anyagokat is tartalmaz, amelyek elismerik a rabszolgaságot (Kiv 21,7), a halálos ítéletet (Kiv 35:2 és Lev 24,16) és a kannibalizmust (MTörv28:27)” – hivatkoztak az ügyészek, hogy milyen elmaradott a Biblia a modern társadalmakhoz képest. Bibliaismeretük természetesen szinte nulla, ugyanis például a Második Törvénykönyv 28,27 valójában nem utal a kannibalizmusra.

“Vannak olyan hivatkozások a Bibliában, amelyek egyszerűen már nem megfelelőek a modern társadalomban, és amelyek sértőnek minősülnének, ha nyilvánosan kijelentenék”

– hangoztatta a CPS.

A briteknél az LMBTQP-lobbi ilyetén terjedése, s a vallásellenesség, kereszténygyűlölet kiteljesedése annak tekintetében is megdöbbentő, hogy milyen fontos helye volt mindig is a Bibliának a szigetország életében, például a nemrégiben elhunyt II. Erzsébet koronázásakor is erőteljes hangsúlyt fektettek rá: “Kegyes Királynőnk: Annak érdekében, hogy Felséged mindig szem előtt tartsa a törvényt és Isten evangéliumát, mint a keresztény fejedelmek egész életére és kormányzására vonatkozó szabályt, bemutatjuk Önnek ezt a könyvet, a legértékesebb dolgot, amit ez a világ kínál. Itt van a Bölcsesség; Ez a királyi törvény; Ezek Isten eleven jóslatai” – mondták II. Erzsébetnek, amikor átadták neki a szent könyvet.

Az ügyészek érvei végül nem tudták kiállni a bíróság próbáját, mivel a Dunn úr elleni ügyet végül ejtették – nem azért, mert az ügyészek meggondolták magukat, hanem azért, mert “a két nő (aki megvádolta) állítólag nem volt hajlandó részt venni az ügyben. A kezdeti vádak megfogalmazása után” – állítják a keresztény jogvédők.

Az ügyben a legaggasztóbbnak nem is a modernek vad támadásai, melyekhez már hozzászokhattunk, hanem az országban jelenlévő keresztény egyházak érdektelensége volt.

Anglia ismételten bizonyított, ezúttal Leeds-ben tartóztattak le egy lelkészt

Erőszakos módon tartóztattak le Londonban két normalitásról prédikáló papot

(Breitbart nyomán Szent Korona Rádió)