Zelenszkij bocsánatkérés helyett megint csak nagyképűsködik – Még Biden sem ért vele egyet (frissítve)

A lengyel államvezetés és az amerikaiak is elismerték, hogy nem érkezhetett Oroszországból a tegnap Lengyelországban becsapódó rakéta, hanem szinte biztosan az ukránok egyik eltévedt légvédelmi rakétája volt. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A rakéta becsapódása utáni órákban a lengyelek váltig állították, hogy orosz rakétáról van szó. Egyre fenyegetőbb és baljósabb üzenetek láttak napvilágot, s számíthattunk rá, hogyha csupán egy eltévedt rakéta is volt az, akkor is eszkalálódhat az orosz-ukrán konfliktus. Ahogy kiderült, hogy az ukránoktól származik, máris más lett a hangvétel. A NATO-t összehívni szándékozó Duda már csak azt nyilatkozta, hogy egy “szerencsétlen baleset” volt. Mindenki igyekezett azonnal a történteket a szőnyeg alá söpörni.

Zelenszkij természetesen most sem az alázatos énjét vette elő. Nem kért elnézést a lengyel néptől, nem fejezte ki részvétét a gyászoló családok felé, hanem azóta is sértődötten kéri számon, hogy miért fogják rájuk az esetet:

“Nincs kétségem afelől, hogy nem a mi rakétánk volt”

– nyilatkozta az újságíróknak, majd kifejtette, hogy ukrán tisztviselőket kellett volna Lengyelországba küldeni, ugyanis ők szakszerűen meg tudták volna állapítani, hogy az a rakéta nem Ukrajnából érkezett.

Joe Biden reagált Zelenszkij kijelentésére, egészen egyszerűen annyival, hogy: Ez nem bizonyíték”. 

Biden és Johnson akadályozta meg az orosz-ukrán békekötést?

Az USA de facto NATO taggá tette Ukrajnát – Mearsheimer előadása Budapesten

(HVG és Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)