Oroszország katonai büdzséjével közel megegyező mértékű segélyek érkeztek már Ukrajnába

Ukrajnába hatalmas mértékben öntik a fegyvereket a nyugati országok. Hogy mekkora is ez a mennyiség, az ukránok ENSZ-nagykövete megmutatta nekünk. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Szerhij Kiszlicja ukrán ENSZ-nagykövet a Twitteren tett közzé egy kimutatást, melyben az Ukrajnának nyújtott nyugati fegyverszállítmányok mértékét tárja elénk. Az ábrán a katonai támogatások összege mellett az is látszik, hogy az adott ország az éves saját védelmi költségvetéséből hány %-ot juttatott Ukrajnába.

Az adatok szerint október 3-ig 41,3 milliárd €-nyi fegyverszállítmány érkezett Ukrajnába. Ezen érték 7,6-szor nagyobb, mint az ország 2022-re tervezett védelmi költségvetése, és az orosz katonai költségvetésnek a 86%-át éri el. A pénzügyi adatok fényében nyilvánvalóvá válik az, amit eddig is láthattunk, hogy Ukrajna csupán a nyugati segítség okán tud hellyel-közzel helytállni Oroszországgal szemben. Ha a szállítmányok mennyisége nem csökken, akkor bőven túl is fogják lépni ez év végére Oroszország katonai költségvetésének értékét.

A közzétett elemzésből azt is kiolvashatjuk, hogy saját költségvetésükhöz képest az európai országok juttatták el a legnagyobb mértékű szállítmányokat, hiszen az USA éves védelmi költségének ezeddig a jelentések szerint csupán 3,6%-át fordította rá Ukrajnára – mely így is tetemes mennyiségű fegyvert jelent -, ellenben Litvánia 41%-, vagy Észtország 37%-ával.

Ezzel szemben a Defense News beszámolói szerint Washington éppen azzal vádolja Észak-Koreát, hogy fegyvereket juttatott az oroszok részére. Az Ukrajna számára folyamatosan nyitott pénzcsap ténye mellett ismételten nagy képmutatás, hogy ezen problémázik az USA elnöke.

(Szent Korona Rádió) 

Silvio Berlusconi szerint le kellene állítani az Ukrajnába áramló fegyversegélyeket

Elárasztották a feketepiacot az Ukrajnába küldött fegyverek