Elárasztották a feketepiacot az Ukrajnába küldött fegyverek

Várható volt, hogy előbb-utóbb hírek érkeznek azon feltételezésekről, hogy az Ukrajnába küldött fegyverek nagy része nem éri el célját, vagy ha mégis, akkor nem az oroszok ellen vetik be őket. A finn rendőrség alá is támasztotta a találgatásokat. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A finnországi rendőrség jelentette, hogy nyugati adományokból származó fegyvereket bűnbandák csempészik ki Ukrajnából – jelentette vasárnap a finn Yle műsorszolgáltató.

“Több európai országban is találtak olyan fegyvereket, amelyeket eredetileg katonai segélyként kerültek Ukrajnába, köztük gépkarabélyokat, pisztolyokat, gránátokat és harci drónokat”

– mondta Christer Ahlgren, a finn rendőrség nyomozóirodájának szervezett bűnözési osztályának vezetője az Yle-nek.

Ahlgren nem közölt további részleteket a könnyűfegyverek Finnországba történő csempészetéről, például a visszaszerzett fegyverek számát vagy utcai értékét, de a hatóságok úgy vélik, hogy “a világ három legnagyobb motoros bandája” újraaktiválta csempészési útvonalait az Ukrajnához köthető fegyverekért.

“Évek óta figyelmeztetünk a szervezett bűnözés és a bűnöző utcai bandák növekedésére, de nem hallgattak ránk”

– mondta Ahlgren az Yle-nek.

Oroszország azzal vádolja Kijev szövetségeseit, hogy havi 1 milliárd dollárt meghaladó fegyveradományaikkal az illegális fegyverek feketepiacát táplálják. Ukrajna védelmi minisztere júliusban visszautasította az illegális fegyverkereskedelemtől való félelmeket, és orosz félelemkeltésnek bélyegezte…

(The Moscow Times nyomán Szent Korona Rádió) 

Ne támogassa az USA Ukrajnát – Követeli több képviselő is

Az USA hosszabb távon is támogatná Ukrajna fegyveres erejét