Finnország NATO csatlakozása után engedélyezné az atomfegyverek telepítését

Ukrajna után Finnország is hergelné Oroszországot. Nem elég, hogy beadták a NATO csatlakozási kérelmüket, már ki is jelentették, hogy akár atomfegyvereket is szívesen fogadnának.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy finn lap beszámolója szerint Oroszország feldühítését kockáztató lépésként nukleáris fegyvereket helyezhetnek el Finnországban, ha jóváhagyják az ország NATO-csatlakozási kérelmét.

A finn védelmi források azt mondják, hogy Pekka Haavisto és Antti Kaikkonen finn külügyminiszter és Antti Kaikkonen júliusban “kötelezettséget” vállaltak a NATO-val szemben, hogy nem tartanak igényt “korlátozásokra vagy nemzeti fenntartásokat”, ha Helsinki kérelmét elfogadják.

A külpolitikai bennfentesek kijelentették a finn lapoknak, hogy ez egyszerűen annyit jelent, hogy a NATO nukleáris fegyverei áthaladhatnak finn területen, vagy azon állomásozhatnak. Ezenkívül nincs semmiféle korlátozás a NATO-bázisok létesítésére az országban.

A finn miniszterelnök is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, szerinte azért nem szabhatták meg feltételként az oroszokat provokáló intézkedések kizárását, mert fontosnak tartotta, hogy ne állítsanak fel ilyen előfeltételeket.

Reméli az USA homoszexuális nagykövete, hogy nem kell majd Magyarországra nyomást gyakorolni

(Newsweek nyomán Szent Korona Rádió)