Oroszország megbírságolta a TikTokot, mert népszerűsíti az LMBTQP-propagandát

Egy orosz bíróság kedden hárommillió rubel (21 millió forint) összegű pénzbírságot szabott ki a kínai ByteDance technológiai céghez tartozó, világszerte népszerű TikTok-ra mert nem törölte az LMBTQP-anyagokat. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Azt kifogásolták, hogy a TikTok “a hagyománnyal szembemenő értékeket, az LMBTQP-mozgalmat, a feminizmust és a tradicionális szexuális értékek eltorzult megjelenését népszerűsítette” felületén.

Az Amazon tulajdonában lévő, videójátékok közvetítésére szakosodott Twitch videómegosztó portál esetében pedig azt találták problémásnak, hogy az oldal interjút készített Olekszij Aresztovics ukrán elnöki tanácsadóval. Egy, még márciusban meghozott törvény tiltja a fegyveres erők “hiteltelenítését”; a Twitch ezt a törvényt sértette meg, amiért négymillió rubelnyi (28,5 millió forintnyi) büntetést kapott – számolt be az MTI.

A TASZSZ orosz hírügynökség kedden azt írta, hogy a Twitch további két bírságnak néz elébe, összesen nyolcmillió rubel (57 millió forint) összegben, amiért az oldalról nem távolították el azokat a tartalmakat, amelyek Moszkva szerint “megbízhatatlan információkat” közölnek az Ukrajna ellen indított, az orosz narratíva szerinti “különleges hadműveletről”.

Amiért szimpatikusabb Oroszország, mint a Nyugat: teljesen betiltják a buzipropagandát

A TikTok újabban kéjgyilkosokat nevel: Szerintük nincs baj a gyilkosságról való fantáziálással, sőt trenddé tették azt

(Index nyomán Szent Korona Rádió)